בגבעת אולגה נחנך רחוב ע"ש המחנך האהוד שפעל במשך עשרות שנים לקידום ילדים ובני נוער בשכונה
רחוב על-שמו של איש החינוך משה פסטרנק ז"ל, נחנך בגבעת אולגה, במעמד ראש העיר צביקה גנדלמן ורבים מבני משפחתו.
את הטקס הנחתה סגנית ראש העיר חדוה יחזקאלי העומדת בראש ועדת השמות של העירייה, והוא התקיים בהשתתפות מ"מ ראש העיר עו"ד טל אליהו, המשנה לראש העיר בועז ביטון, חברי הנהלת העיר, תושבי השכונה ומוקירי זכרו.
משה פסטרנק היה איש חינוך ותיק ואהוד בשכונת גבעת אולגה. בשנות ה-50, עוד בטרם פעלו בארץ מתנ"סים למיניהם, ראה את צורך השעה ופתח מועדון לילדי השכונה, אשר אליו היו נוהגים להגיע לאחר שעות הלימודים, והמשיך לנהל את המועדון במשך עשרות שנים. בשנת 1961 התרשמו פרנסי העיר מעשייתו, והחלו לתמוך בפעילות המועדון.
גנדלמן, יחזקאלי ומשפחת פסטרנק
משה היה ניצול שואה אשר ראה כל ילד כאילו היה בנו ודאג לו בכל מאודו. הוא היה הראשון שאבחן את צורכי הילדים ודאג להם מעבר ללימודים פורמליים. המועדון היווה מסגרת לימודים בלתי פורמליים, אף זאת בטרם מושג זה היה מוכר. פעמים רבות פעל כעובד סוציאלי וכמתווך בין ההורים לילדיהם. הוא נהג ללכת לביתם של נערים בעייתיים וסייע להם במציאת עבודה כדי שלא ידרדרו לרחוב, ובמקביל פעל למניעת שימוש בסמים בקרב בני הנוער בשכונה.
פעילותו רבת השנים לקידום הילדים והנוער בוצעה בהתנדבות וללא שביקש שכר. אחד מחניכיו של פסטרנק הינו ניסים דנגור, לימים איש חינוך ומנהל בית הספר "אור לטף". לדברי דנגור, משה היווה עבורו אוניברסיטה של החיים ופנס שהאיר את דרכו כאשר הפך בעצמו למחנך ולאב.
דנגור אף היה בין התושבים ששלחו לוועדת השמות את ההמלצה החמה לקרוא רחוב על-שמו של פסטרנק. לדברי הממליצים, תקצר היריעה מלהביע את תרומתו של משה פסטרנק להוויה של ילדי גבעת אולגה בין השנים 1950 עד 1973. הוא נפטר בשנת 2009, ועד היום עדיין מדברים עליו בשכונה בהוקרה רבה. באופן סמלי לעשייתו בקרב ילדים ובני נוער וחזונו בפיתוח מסגרות של חינוך בלתי פורמלי, נחנך הרחוב על-שמו בסמוך למתנ"ס גבעת אולגה הממשיך את העשייה החינוכית בשכונה.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.