מועצת הנוער העירונית משתפת פעולה עם ארגון "לתת" כבר מספר שנים, וגם בחג הזה סייעו חבריה באיסוף מצרכי מזון שחולקו לראש השנה
חברי מועצת הנוער העירונית לקחו חלק בפרויקט הארצי "לתת", לחלוקת מצרכי מזון לחג למשפחות נזקקות. "לתת" הוא ארגון סיוע הומניטרי שהוקם כדי לסייע לאוכלוסיות במצוקה, תוך כדי העלאת מודעות חברתית והקניית ערכים של התנדבות ונתינה.
המבצע של הארגון התקיים בסניפי שופרסל, כאשר בני הנוער מסייעים בהתנדבות לאחר שעות הלימודים באיסוף מצרכים שנועדו לסייע למשפחות לחגוג את ראש השנה בצורה ראויה.
מתנדבות לקראת החג
את הפרויקט בחדרה הובילה ועדת פנים לקהילה במועצת הנוער העירונית, הפועלת למען מעורבות חברתית בקרב בני הנוער, העלאת המודעות לחשיבות ההתנדבות, ואיתור מתנדבים החל בבתי הספר העירוניים וכלה בתנועות הנוער. מועצת הנוער העירונית משתפת פעולה עם ארגון "לתת" כבר מספר שנים בשני מבצעים: "לתת בפסח" ו"לתת באהבה" (לפני ראש השנה), שניהם מבצעי איסוף מזון המתקיימים ברשת שופרסל.
במסגרת מבצעים אלה פועלים מתנדבים בסניפי השונים של רשת שופרסל ברחבי הארץ על מנת לעודד את הציבור לתרום מוצרים כשהם עורכים את הקניות לחג.
לדברי יו"ר ועדת פנים לקהילה אירן זילברג, המתנדבת במבצעי "לתת" זו השנה הרביעית ברציפות, "המסר על חשיבותה של התרומה כנראה עבר. הטלפון לא הפסיק לצלצל, והצלחנו לגייס בני נוער רבים שנרתמו למבצע. היה מרגש וכיף לראות את הנוער לוקח חלק, לא רק במסיבות אלא גם בדברים רציניים יותר. לא ידעתי למה לצפות, ואף חששתי מעט ממיעוט מתנדבים, אך הופתעתי לטובה ואני גאה בכל בני הנוער המתנדבים שהסכימו לבוא ולעזור כדי לשמח משפחות בחג".
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.