החורף בישראל לא נחשב קיצוני בצורה יוצאת דופן, אבל רובנו מתקשים להתמודד איתו בלי לצרוך תרופות וחומרים כימיים. האלטרנטיבה היא לשלב את המרכיבים החזקים מהרפואה הטבעית ובעיקר להכיר את הסגולות של הכורכום. רגע לפני שמתקרר – הנה המדריך המלא
ישראל היא מדינה בעלת אקלים ים תיכוני. המשמעות היא קיץ ארוך, חם ולח וחורף יחסית יבש. האקלים בארץ גם מונע מחלקנו להתייחס ברצינות לעונת החורף, והתוצאה היא גברים ונשים שנאלצים להתמודד עם מחלות כגון שפעת, הצטננות, שיעול, התקררות, כאבי ראש, מיגרנות, חולשה כללית ועוד.
מצד שני, גם לא כדאי לצרוך את כל התרופות הכימיות שיש בבתי המרקחת ובקופות החולים. הפתרון המומלץ הוא לתת עדיפות לרפואה אלטרנטיבית ובעיקר לשלב את התבלינים הנכונים. כדאי להתחיל את התהליך עם כורכום ולהגיע לחורף מוכנים מאי פעם.
מה היתרונות של כורכום? כורכום עוזר לחולשה פיזית והוא יעיל מאוד נגד הצטננות כי יש בו חומר מחמם. הרכיב הפעיל בו מהווה 3% מהשורש ונקרא כורכומין, שבו המאפיין הבולט הוא פעילות נוגדת חימצון ופעילות נוגדת דלקת. נוגדי החימצון שקיימים בתבלין הזה באופן טבעי מגנים על הגוף מפני רדיקלים חופשיים וכך מונעים מחלות. כמו כן, יש שורה ארוכה של מחקרים שמוכיחים קשר ברור בין צריכת כמויות נכונות של התבלין לבין הגנה מפני סרטן.
כורכום חזק פי 8 בהשוואה לויטמיני C או E, שנחשבים גם הם לנוגדי חימצון טבעיים. הוא מספיק חזק כדי להילחם ברדיקל חופשי שמזיק לתאים ועלול לגרום נזק בריאותי חמור והוא מסייע בתהליכי ניקוי רעלים. חוץ מזה, יש לו יכולת לנטרל רעלנים מהכבד, לאזן את רמות אנזימי הכבד ולעכב סינתזה של חומרים יוצרי דלקת.
חשוב לציין את הבטיחות שמלווה שימוש בכורכום. אפשר להוסיפו כתבלין למאכלים שונים כדי ליהנות מצבע אטרקטיבי, הוא אידיאלי עבור מרקים שבלאו הכי מלווים אותנו בחורף והוא מיועד גם לתבשילי דגנים, אורז וירקות. בנוסף, תמיד אפשר ליטול את השורש המיובש במיצוי נוזלי, באבקה ובכמוסה.
כורכום. הרכיב הפעיל בו מהווה 3% מהשורש ונקרא כורכומין (צילום: יח"צ)
איזה עוד תבלינים אפשר וכדאי לשלב במשקאות חמים?
מי שרגיל לשתות תה לכל אורך החורף יכול לנצל את ההזדמנות ולשלב תבלינים נוספים. כך למשל ג'ינג'ר יחזק עבורכם את המערכת החיסונית ויחמם את הגוף. הוא מקל על שיעול, מומלץ עבור טווח רחב של גילאים ומפחית עודף לחות שכה אופיינית למישור החוף ולעוד אזורים בישראל. חוץ מזה, ג'ינג'ר הוא תבלין חזק ודומיננטי שמומלץ כי הוא מקל על כאבי גרון, שיעול וליחה.
לבסוף כדאי להזכיר את הקינמון. כולנו רגילים לשלב את הקינמון במאכלים, אבל מסתבר שיש לו סגולות רפואיות כמעט דמיוניות בהקשר של טיפול ומניעת מחלות חורף. קינמון משפר את זרימת הדם וניתן לצרוך אותו בצורת מקל במשקאות חמים כמו סיידר.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".