אוהבים את הטעמים העדינים של הלימון? רוצים לנסות לשלב אותם בתוך עוגה מפתיעה? הנה המתכון שיכניס טוויסט מרענן לתוך תפריט הקינוחים שלכם
עוגת לימון היא ללא ספק בין הקינוחים האהובים בעולם. קשה להישאר אדישים לעוגה הזו, בעיקר כאשר עורכים ארוחות גדולות ומחפשים אחר דרך מיוחדת להפתיע את החברים ואת בני המשפחה.
העוגה מתאימה לכל שעות היום והיא מצליחה לשלב בין כמות קלוריות נמוכה לבין טעמים מפתיעים. התחרות העיקרית שלה היא מטבע הדברים עם עוגות גבינה, עוגות גזר ובלינצ'ס, אבל מי שמכיר את המתכונים המובילים יודע שיש לה יתרונות מיוחדים.
בנוסף, בישראל אפשר למצוא לימונים טריים לכל אורך השנה ולהרוויח חומרי גלם משובחים במיוחד. קליפת הלימון מעניקה לעוגה טעם נפלא ואפשר לשלב ליקר כדי להעצים את הארומה המקורית. אז איך מכינים את העוגה החלומית? הנה הפרטים המלאים על עוגה חלבית שדורשת זמן עבודה של עד חצי שעה בלבד, זמן הכנה של כשלוש שעות ורמת קושי בסיסית:
המצרכים א. לבסיס – עבור בסיס העוגה תצטרכו להשתמש בתבנית ריבועית של 22 ס"מ. המצרכים הם 150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים, 100 גרם חמאה מומסת וגרידה מחצי לימון גדול. ב. למלית – המלית של העוגה קובעת את הטעם הסופי ולכן כדאי להשקיע בה. כאן תצטרכו 3 ביצים גדולות, 2 גביעים של גבינת שמנת, מיכל ריקוטה 5%, כוס סוכר, רבע כוס ליקר לימונצ'לו או רבע כוס מיץ לימון טבעי וגרידה מחצי לימון גדול. הקפידו להשתמש בחומרי גלם איכותיים כדי לשדרג את התוצאה.
אופן הכנה
חממו תנור ל-175 מעלות והניחו בתחתית כלי עם מים חמים. במקביל, רפדו את התבנית שהכנתם מבעוד מועד בנייר אפייה. בצעו את הריפוד כך שהוא יכסה את תחתית התבנית והדפנות ולאחר מכן שמנו אותו היטב.
הכינו את הבסיס בצורה הבאה: ערבבו בתוך קערה את פירורי הביסקוויטים, החמאה וקליפת הלימון. המתינו לקבלת תערובת אחידה ושטחו אותה בתוך תבנית. הדקו את התערובת היטב בתוך התבנית והעבירו למקפיא למשך 10 דקות.
בשלב הבא תצטרכו להכין את המלית. טרפו בתוך קערה גדולה את כל הביצים, הוסיפו את הגבינות, הסוכר, הלימונצ'לו וקליפת הלימון וטרפו שוב בעזרת מטרפה ידנית. המתינו לקבלת תערובת חלקה ללא גושים ורק אז תוכלו ליצוק אותה על גבי הבסיס. החליקו את התערובת היטב ושימו לב בעיקר לדפנות ולפינות.
בשלב הרביעי והאחרון תצטרכו לאפות את העוגה במשך שעה. המתינו עד שהעוגה תהיה יציבה בשוליים אבל רוטטת מעט במרכז. צננו היטב את העוגה, כסו אותה בניילון נצמד והעבירו למקרר למשך 6 שעות לפחות עד להתייצבות סופית. לאחר ההתייצבות תוכלו להגיש את העוגה לאורחים ולשלב אותה בתפריט הקולינרי של ארוחות בוקר או ערב חגיגיות במיוחד.
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.