אוהבים את הטעמים העדינים של הלימון? רוצים לנסות לשלב אותם בתוך עוגה מפתיעה? הנה המתכון שיכניס טוויסט מרענן לתוך תפריט הקינוחים שלכם
עוגת לימון היא ללא ספק בין הקינוחים האהובים בעולם. קשה להישאר אדישים לעוגה הזו, בעיקר כאשר עורכים ארוחות גדולות ומחפשים אחר דרך מיוחדת להפתיע את החברים ואת בני המשפחה.
העוגה מתאימה לכל שעות היום והיא מצליחה לשלב בין כמות קלוריות נמוכה לבין טעמים מפתיעים. התחרות העיקרית שלה היא מטבע הדברים עם עוגות גבינה, עוגות גזר ובלינצ'ס, אבל מי שמכיר את המתכונים המובילים יודע שיש לה יתרונות מיוחדים.
בנוסף, בישראל אפשר למצוא לימונים טריים לכל אורך השנה ולהרוויח חומרי גלם משובחים במיוחד. קליפת הלימון מעניקה לעוגה טעם נפלא ואפשר לשלב ליקר כדי להעצים את הארומה המקורית. אז איך מכינים את העוגה החלומית? הנה הפרטים המלאים על עוגה חלבית שדורשת זמן עבודה של עד חצי שעה בלבד, זמן הכנה של כשלוש שעות ורמת קושי בסיסית:
המצרכים א. לבסיס – עבור בסיס העוגה תצטרכו להשתמש בתבנית ריבועית של 22 ס"מ. המצרכים הם 150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים, 100 גרם חמאה מומסת וגרידה מחצי לימון גדול. ב. למלית – המלית של העוגה קובעת את הטעם הסופי ולכן כדאי להשקיע בה. כאן תצטרכו 3 ביצים גדולות, 2 גביעים של גבינת שמנת, מיכל ריקוטה 5%, כוס סוכר, רבע כוס ליקר לימונצ'לו או רבע כוס מיץ לימון טבעי וגרידה מחצי לימון גדול. הקפידו להשתמש בחומרי גלם איכותיים כדי לשדרג את התוצאה.
אופן הכנה
חממו תנור ל-175 מעלות והניחו בתחתית כלי עם מים חמים. במקביל, רפדו את התבנית שהכנתם מבעוד מועד בנייר אפייה. בצעו את הריפוד כך שהוא יכסה את תחתית התבנית והדפנות ולאחר מכן שמנו אותו היטב.
הכינו את הבסיס בצורה הבאה: ערבבו בתוך קערה את פירורי הביסקוויטים, החמאה וקליפת הלימון. המתינו לקבלת תערובת אחידה ושטחו אותה בתוך תבנית. הדקו את התערובת היטב בתוך התבנית והעבירו למקפיא למשך 10 דקות.
בשלב הבא תצטרכו להכין את המלית. טרפו בתוך קערה גדולה את כל הביצים, הוסיפו את הגבינות, הסוכר, הלימונצ'לו וקליפת הלימון וטרפו שוב בעזרת מטרפה ידנית. המתינו לקבלת תערובת חלקה ללא גושים ורק אז תוכלו ליצוק אותה על גבי הבסיס. החליקו את התערובת היטב ושימו לב בעיקר לדפנות ולפינות.
בשלב הרביעי והאחרון תצטרכו לאפות את העוגה במשך שעה. המתינו עד שהעוגה תהיה יציבה בשוליים אבל רוטטת מעט במרכז. צננו היטב את העוגה, כסו אותה בניילון נצמד והעבירו למקרר למשך 6 שעות לפחות עד להתייצבות סופית. לאחר ההתייצבות תוכלו להגיש את העוגה לאורחים ולשלב אותה בתפריט הקולינרי של ארוחות בוקר או ערב חגיגיות במיוחד.
תרבחו ותסעדו בבית משפחת אלבז בפרדס חנה: אבי ודינה המקסימים החליטו לאחר התלבטות, לפתוח את ביתם כמיטב המסורת עם שפע של מתוקים, ריבות ומופלטות טעימות. שיקי וסיון בנותיהן אירחו עימם מכל הלב, בתקווה שנדע ימים טובים וישובו כל החטופים.
6. אברהם קראדי חומרי בניין וקרמיקה מרחוב הדס באזור התעשייה באור עקיבא, קיים הרמת כוסית לכבוד חג הפסח על פי המסורת הקבועה, למרות המצב. אורחים נכבדים הגיעו לכבד ולברך לפני החג.
הפוגה בלב מדבר: רגע לפני חג הפסח, תיירות מועצה אזורית הערבה התיכונה מציעה הפוגה נעימה לחג, לחוות את שלוות המדבר, המאפשר הזדמנות לניתוק בריא מהמצב, עם מגוון פעילויות וסדנאות לכל המשפחה. סדנאות מיומנויות קדומות- "סיאל-מרכז מלאכות מדבר", מכוורת "פורת" בעין יהב- הופעה של שוטי הנבואה ומגוון פעילויות, מתחם Eco חצבה, סדנאות יצירה לילדים ומבוגרים בסטודיו "היער" של ורדה בן ארי- כפר האמנים, צוקים בסטודיו "היער, שוקוליטלי- סדנאות שוקולד תוצרת בית, עין יהב ועוד המון פעילויות ומקומות מדהימים שמחכים רק לכם! לעדכונים על הפעילויות כנסו לאתר: "תיירות ערבה תיכונה". חג שמח!
קניון TLV מצדיע למילואימניקים בערב הוקרה יחיד מסוגו: המילואימניקים אשר בבעלותם עסק בקטגוריית האלכוהול שנפגע במהלך תקופת המלחמה, יפתחו דוכן מכירה בקניון, ללא עלות, בערב הוקרה למענם ובמטרה לעזור ולו קצת לשקם את העסק שנפגע בעקבות המלחמה. בערב זה ייפתחו דוכני בירה/ יין / קוקטיילים ונשנושים משלימים, אשר כל ההכנסות יהיו של המילואימניקים עצמם. לצד הדוכנים יוצבו פינות ישיבה בתצורת חביות יין וכיסאות בר, במטרה להשלים את החוויה של הערב. שיא הערב יהיה כאשר הזמר יגל אושרי יעלה להופיע לקהל. במהלך כל שעות האירוע ינגן די ג'יי להנעמת המבקרים. ישר כח! ערב ההוקרה יתקיים ביום רביעי ה-17.4.24. בין השעות: 17:00-21:30.