רשות הטבע והגנים מתריעה: נדרש פתרון מיידי של רשות המים והמנהל האזרחי למניעת הזיהום באזור נחל אלכסנדר והפגיעה בבעלי החיים בעונת המסיק
רשות הטבע והגנים מתריעה בפני רשות המים והמנהל האזרחי כי חייב להינתן פתרון לנושא הזיהום שנגרם בנחל אלכסנדר ולבעלי החיים באזור בעקבות משקעי מסיק הזיתים הנשפכים לנחל. בתי הבד של היישובים באגן נחל שכם הנשפך לנחל אלכסנדר מזרימים בעונת מסיק הזיתים, (חודשי אוקטובר- נובמבר) נוזלים מזהמים תוצרי ייצור שמן (עקר) לנחל.
שפך נחל אלכסנדר נמצא בצפון רצועת חוף בית ינאי (כ- 1.2 ק"מ) ורשות הטבע והגנים הודיעה, בעקבות הנחיית משרד הבריאות, על איסור רחצה בחוף בית ינאי עד לקבלת תוצאות דגימת המים בדבר רמת הזיהום.
לדברי אורי נווה, מנהל מחוז מרכז ברשות הטבע והגנים: "מידי שנה מוזרמים לנחלים ביהודה ושומרון נוזלי לוואי של מסיק הזיתים שמזהמים קשות את מי הנחל וגורמים למותם של בעלי חיים רבים באזור. פעולות השיקום שעורכת רשות הטבע והגנים לאורך כל השנה באזור יורדות לטימיון ורשות המים והמנהל האזרחי חייבים לשים סוף לתופעה על ידי השקעת משאבים מתאימים לטיהור המזהמים הללו ונוספים".
כאמור, הרשות כבר התריעה לא פעם בדבר הנחיצות בפתרון מעשי של מתקן טיהור שיוכל להתמודד עם כמויות משקעי מסיק הזיתים שנוצרות בעונה זו, וזאת בכדי למנוע את הזיהום בנחל וברצועת החוף הסמוכה וכן את הפגיעה בבעלי החיים.
נחל אלכסנדר. למנוע זיהום בנחל ופגיעה בבעלי החיים (צילום: שלומי גבאי)
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".