השופטת בהחלטתה: "הבאתי בחשבון את הנסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירה כעברו הנקי של הנאשם, גילו הצעיר, נסיבות חייו המורכבות ואופן תפקודו הנורמטיבי בדרך כלל חרף קשייו הרבים"
בתאריך 21.1.16 הוגש כנגד תושב חדרה בן 28 כתב אישום בו מיוחס לו עבירות של גידול סמים מסוכנים והחזקת כלים להכנת סם שלא לצריכה עצמית. במהלך חיפוש שנערך בביתו נמצאה במקום מעבדת הידרו ובה מותקנות מערכת השקיה, מערכת תאורה מאווררים וכלים נוספים לגידול הסם.
עוד בדיון הראשון הודה הנאשם בכל עובדות כתב האישום ולבקשת סניגורו עורך הדין אוהד מגורי, הופנה הנאשם אל שירות המבחן לשם קבלת תסקיר לעונש שיכלול גם התייחסות לאפשרות אי הרשעתו. התביעה הביעה את הסכמתה לפניה זו אך עמדה על הרשעתו ואף הודיעה כי תבקש מבית המשפט להטיל על הנאשם עונש מאסר בפועל.
עו"ד אוהד מגורי (צילום: שלומי גבאי)
בתסקיר שהוגש לבית המשפט פרטה קצינת המבחן את קורות חייו של הנאשם וציינה כי לאור דיווחו החיובי של העו"ס המטפל בו ביחידה להתמכרויות ואודות שיתוף הפעולה מצידו של הנאשם לאורך הטיפול היא סבורה כי יש מקום לבוא לקראתו בדרך של הימנעות מהרשעתו.
לאחר שמיעת העדויות והטיעונים מצד התביעה וההגנה אמרה שופטת בית המשפט השלום בחדרה רקפת סגל מוהר, בהחלטתה "הבאתי בחשבון שיקולי את מדיניות הענישה כמו גם את הנסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירה כעברו הנקי של הנאשם, גילו הצעיר, נסיבות חייו המורכבות ואופן תפקודו הנורמטיבי בדרך כלל חרף קשייו הרבים".
עוד הוסיפה השופטת סגל מוהר "לדעתי אי הרשעתו של הנאשם בנסיבות דומות לאלה דווקא משרתת את האינטרס הציבורי שכן יש בה כדי להבהיר לכל העוסקים בגידול סם הקנאביס כי דווקא נטישתם את הדרך הזו והכרתם בנזקים הטמונים בה יש בה כדי לשכנע את בית המשפט להתחשב ולבוא לקראתם.
בסיכומו של הדיון החליטה השופטת סגל מוהר להימנע מהרשעתו של הנאשם וגזרה עליו עונש של 200 שעות שירות למען הציבור.
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".