גל שריפות ענק בחדרה והסביבה. בזכרון יעקב עולים בתים באש
מאת: שלומי גבאי יום שלישי,
22 בנובמבר 2016, 13:32
בזכרון יעקב עולים באש בתים והדיירים פונו מבתיהם בשל שריפה ענקית המשתוללת בשכונת גבעת עדן. דווח על 8 נפגעים משאיפתעשן בהם פעוט כבן 10 ימים. באירוע מוקדם יותר לוחמי האש מתחנת חדרה בלמו את התפשטות שריפה ענקית שפרצה בפאתי יער חדרה ואשר איימה על גן אירועים הממוקם בסמוך. במקביל פרצה שריפה נוספת בפאתי גבעת עדה
בשריפה ענקית שפרצה בכניסה המזרחית לזכרון יעקב והתפשטה לעבר שכונת גבעת עדן עלו באש בתים וכוחות גדולים פינו את התושבים מבתיהם. עד כה דווח על 5 נפגעים משאיפת עשן ובהם ילד בן 7 ופעוטה כבת שנתיים. 4 מהנפגעים פונו לבית החולים הלל יפה. מספר שכונות פונו והדיירים נתבקשו לסגור את ברזי הגז ולנתק את זרם החשמל. על פי הדיווח הראשוני השריפה נעה ממזרח למערב והתפשטה לעבר חורשה ובתי המגורים בשכונה.
עשרות צוותים של לוחמי האש בסיוע מטוסי כיבוי פועלים להשתלט על השריפה. בשל הרוחות החזקות השריפה צוברת תאוצה בקצב מהיר ונשקפת סכנה ממשית לבתים נוספים בשכונה ובעיקר לבתים ברחובות התאנה והתפוח. מפקד כוחות הכיבוי הורה על פינוי כל הדיירים בשכונות סמוכות.
השריפה בזכרון יעקב התפשטה לעבר בתים בשכונת גבעת עדן (צילום: שלומי גבאי)
בעקבות השריפה נותקו שני קווי מתח גבוה ושכונת גבעת עדן נותקה מחשמל. המשטרה קראה לתושבי השכונות וילות בחורש, גבעת עדן ושכונת זמרין להתפנות לכיוון שכונת השמורה. בעקבות האירועים המשטרה תיגברה את מוקד 100 כדי לתת מענה לפונים.
בשעות הבוקר, לוחמי האש מתחנת חדרה בלמו את קצב התפשטות שריפה ענקית שפרצה בפאתי יער חדרה ואשר איימה על גן אירועים הממוקם בסמוך. שמונה צוותי כיבוי המשיכו בפעולות לכיבוי סופי עד להשגת שליטה מלאה. במקביל פרצה שריפה נוספת בפאתי גבעת עדה. שלושה צוותים יצאו למקום ושלושה נוספים הצטרפו לסייע.
נזקי השריפה בזכרון יעקב צילום: שלומי גבאי
חובשים ופאראמדיקים של מד"א העניקו עד כה טיפול רפואי ל-8 נפגעים קל בהם: ילדה כבת 7, ילד כבן 4, ילדה כבת שנה ופעוט כבן 10 ימים שפונו לבי"ח הלל יפה. 4 נפגעים נוספים טופלו במקום, בהם: אישה כבת 42, גבר כבן 32, ילד כבן 7 ופעוטה כבת שנתיים וחצי.
חובש בכיר במד"א ויקי קלי שהגיע למקום סיפר: "כשהתקרבתי לשכונה ראיתי עשן סמיך מאוד, מספר בתים עלו באש, כוחות כיבוי ומשטרה חילצו מאחד הבתים פעוטה כבת שנתיים וחצי וילד כבן 7 בהכרה כשהם סובלים משאיפת עשן, תוך כדי שאנחנו מעניקים להם טיפול רפואי בחמצן חולצה אישה כבת 42 גם היא הייתה בהכרה וגבר נוסף כבן 32 שסובל מקוצר נשימה. ארבעת הנפגעים מטופלים במקום ובמידת הצורך יפונו להמשך טיפול בבית חולים."
כוחות גדולים של מד"א הכוללים אמבולנסים, ניידות טיפול נמרץ גיפים ורכבי פיקוד, נמצאים בשטח, מאבטחים רפואית את פעולות הכיבוי במקום ומטפלים בנפגעי שאיפת עשן המחולצים מעת לעת. כחות מד"א פועלים בשטח בתיאום מלא עם משטרת ישראל, כיבוי אש, פיקוד העורף והרשויות וערוכים להעניק טיפול רפואי במידת הצורך.
במד"א פונים לציבור להשמע להנחיות כוחות הביטחון, להמנע מלהגיע למקום העפוף עשן סמיך ומסוכן, וממליצים להשאר בבית עם חלונות מוגפים תריסים סגורים ומזגנים כבויים. בכל צורך רפואי ניתן להתקשר למוקד החרום 101 של מד"א ולקבל סיוע מיידי.
השריפה ביער חדרה צילום: שלומי גבאי
תוצאות השריפה בזכרון יעקב צילום: שלומי גבאי
בשריפה פעלו למעלה מ-40 צוותים בסיוע מטוסי כיבוי (צילום: שלומי גבאי)
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".