המשטרה: "לא תתאפשר חזרה לבתים בשכונות שפונו וילות בחורש, זמרין וגבעת עדן". בסך הכל נפגעו כתוצאה מהשריפה 19 בני אדם. בבית החולים הלל יפה נותרו 3 באשפוז וכל השאר שוחררו
במשך כל הלילה פעלו למעלה מ-30 צוותי לוחמי אש בסיוע 12 צוותי כבאים צהל"יים לכיבוי שריפות המתפתחות באזור זכרון יעקב. בשעה האחרונה התחזקו הרוחות משמעותית, דבר אשר גרם לליבוי האש ופריצת מוקדים נוספים. לוחמי האש מנהלים מאבק עיקש אל מול איתני הטבע, ואף בשעה זו נתקלים באזרחים אשר שבו לבתיהם ומפנים אותם מחשש לשלומם.
בהתאם להוראת מ"מ מפקד מחוז חוף תת טפסר אריה רגב עם אור ראשון ארבעה מטוסי כיבוי טעונים בחומר מעכב בעירה יבצעו הטלות בקו הצמחיה אשר מתחת לבתים. סבב נוסף של קצף כיבוי יבצעו הטלה ישירה על קו הבתים.
כל הלילה ניהלו לוחמי האש מאבק עיקש בשריפה מול הרוחות המתגברות (צילום: שלומי גבאי)
בתום הערכת המצב שקיים ממ"ז חוף ניצב עמוס יעקב עם כב"ה פקע"ר והרשות המקומית הוחלט שעקב משטר הרוחות והסכנה בהתלקחות מחודשת בשכונות שפונו בזכרון יעקב לא תתאפשר בשלב זה חזרהשל התושבים לבתים בשכונות שפונו וילות בחורש, זמרין וגבעת עדן. המשטרה תחסום ותמנע את הכניסות לשכונות אלה למעט לכוחות הכבוי וההצלה
במהלך הלילה גרמו הרוחות להתלקחות מהירה ומחודשת במספר מוקדים ולוחמי האש ממשיכים בפעולות הכבוי במוקדים המתחדשים. במשטרה מציינים כי על אף החשש לפגיעה ברכוש כוחות משטרה פרוסים וערוכים במטרה למנוע ביזה.
בקרב כוחות הבטחון וההצלה מדגישים כי כניסת תושבים לשטחים בהם פועלים כוחות הכיבוי מסכנת חיים ומפריעה לעבודות הכיבוי. הצפי כי גם בימים הקרובים עקב משטר הרוחות וסכנת החיים עקב התלקחות האש, לא תתאפשר חזרת התושבים לשכונות זמרין, וילות בחורש וגבעת עדן. במשטרה מדגישים כי עד יום שישי התושבים מתבקשים שלא לחזור לבתיהם בשכונות שפונו.
כניסת תושבים לשטחים בהם פועלים כוחות הכיבוי מסכנת חיים צילום: שלומי גבאי
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.