מתוקי היתה בת 56 במותה. במסגרת תפקידה כמנהלת מחוז חיפה ומ"מ יו"ר המזכירות הפדגוגית הובילה שורה של תכניות חינוכיות, ואף היתה שותפה בכירה בוועדות משרדיות וציבוריות גדולות
אשת החינוך ומנהלת מחוז חיפה רחל מתוקי נפטרה הבוקר (ו') לאחר מאבק במלחמה קשה והיא בת 56 במותה. במסגרת תפקידה כמנהלת מחוז חיפה ומ"מ יו"ר המזכירות הפדגוגית הובילה מתוקי שורה של תכניות חינוכיות, ואף היתה שותפה בכירה בוועדות משרדיות וציבוריות גדולות,
מתוקי היתה שותפה ופעילה בתכנית הלאומית ללמידה משמעותית ושותפה בכירה בהובלת התכנית וביצירת חוקת זכאות חדשה לבגרות וכן, ראש צוות העבודה לגיבוש תכנית הלימודים תרבות יהודית ישראלית בבתי הספר הממלכתיים, ועדת קבלה לאוניברסיטאות ולמכללות בה עבדה במשותף עם ועד ראשי האוניברסיטאות על גיבושו של מתווה חדש המאפשר לבוגרי מערכת החינוך להתקבל למוסדות אקדמיים על סמך תעודת הבגרות בלבד, ללא צורך בבחינה הפסיכומטרית. הוועדה לתשלומי הורים בחינוך המוכר שאינו רשמי. בנוסף מתוקי היתה שותפה בגיבושו של מתווה המגביל את גביית תשלומי ההורים בבתי ספר מוכרים שאינם רשמיים. מתווה זה נועד ליצור הסדרה של נושא התשלומים במערכת חינוך זו.
רחל מתוקי עם הפרס בטקס נציבות שירות המדינה (צילום: יח"צ)
אחד מהפרויקטים החינוכיים הגדולים אשר הובילה כמנהלת מחוז חיפה הוא קונגרס הנוער בונים חברת מופת 2048. הקונגרס עוסק בחיזוק השותפות שבין תלמידים יהודים וערבים, חילוניים ודתיים. הפרוייקט הפך למסורת במערכתה החינוך של מחוז חיפה. הקונגרס מתכנס מדי שנה בשנה.
לפני כניסתה למשרד החינוך כהנה בתפקידי חינוך נוספים: ראש מערכת החינוך והתרבות בעיריית חיפה (2010-2005), ומנכ"לית קריית החינוך עתידים באור עקיבא (2005-2000). במסגרת התפקידים הללו הובילה בין היתר את התכניות למניעת נשירה וקידום ההישגים הלימודיים. באור עקיבא היא הצליחה להביא את העיר להישגים לימודיים משמעותיים והעמידה את שיעור הזכאים לבגרות על 100%.
על רקע עבודה החינוכית הענפה, זכתה מתוקי בושרה של פרסי הצטיינות, בהם: פרס עובדת מצטיינת נציבות שירות המדינה, מנהלים בדרג הבכיר במשק (בשנים 2014-2015). פרס עובדת מצטיינת בדרג הבכיר משרד החינוך (בשנים 2014-2015). פרס עובדת מצטיינת מנכ"לית משרד החינוך למנהלים בדרג הבכיר ביותר במשרד (בשנים 2015-2016). אות עמיתה של כבוד מטעם מכללת גורדון (2016).
ההלוויה תתקיים ביום ראשון, ה- 11.12.2016, בשעה 11:30 בבית העלמין ביהושע (כפר סמיר) בעיר חיפה.
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!