איש רב הפעלים אברהם עמרם ז"ל הקים את חברת "אברהם עמרם ובניו" שהפכה לחברה הגדולה לפיתוח ובנייה באזור חדרה. הטקס התקיים במעמד ראש העיר, אישי ציבור ובני המשפחה
בטקס מרגש בהשתתפות אישי ציבור ובני משפחה נחנך באזור התעשיה בחדרה רחוב על שם איש העסקים ורב הפעלים אברהם עמרם שהלך לעולמו לפני למעלה משנה. המשתתפים התקשו להסתיר את התרגשותם במהלך הטקס וסגנית ראש העיר חדוה יחזקאלי, שבירכה בטקס, אמרה: "אברהם עמרם היה אחד מבניה ובוניה של העיר חדרה. הוא נפטר בפתאומיות והשאיר אחריו משפחה מפוארת שממשיכה את דרכו במעשי חסד, בבנייה ובפיתוח עירנו האהובה". לאחר גזירת הסרט והסרת הלוט.
בטקס השתתפו עוד סגן ראש העיר רומן גישר, המשנה לראש העיר בועז ביטון, חברת הנהלת העיר הרב בן ציון נורדמן, מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, סמנכ"ל העירייה משה ביטון, בני משפחתו של אברהם עמרם ז"ל, ורבים ממוקירי זכרו.
טקס גזירת הסרט. השלט שהוצב (בתמונה הקטנה) (צילום: שלומי גבאי)
עמרם נולד בלוב ועלה ארצה עם משפחתו בתחילת שנות ה-50 והשתכנו תחילה במעברת אגרובנק בחדרה סמוך לרכבת. כעבור מספר שנים הם העתיקו את מגוריהם לשכונת גבעת אולגה. עם השנים עמרם פנה לעסוק בענף הבניין כשהוא מתמחה בעבודות הגרנוליט ואבנים משתלבות ושם מצא את פרנסתו. מהר מאוד הפך עמרם לקבלן בניין ופיתוח ועם השנים הפכה החברה שהקים לגדולה בתחומה באזור חדרה והסביבה. היה ידוע כמי שנוהג לתרום בסתר במשך שנים למוסדות ולמשפחות מצוקה. את זמנו הפנוי הוא נהג לבלות בחברת מאות בעלי הכנף שאותם החזיק בחצר ביתו.
אברהם עמרם ז"ל צילום: שלומי גבאי
עמרם שהיה בשירותו הצבאי מפעיל ציוד מכני הנדסי כבד התפרסם לראשונה כאשר נפל בשבי באפריל 1978 לאחר היתקלות עם חוליית מחבלים בלבנון חודש לאחר תחילת "מבצע ליטני". הוא ועוד ארבעה חיילים נוספים מיחידתו עברו את אחד המחסומים שהוקמו על ידי צה"ל והם מצאו את עצמם מול המחבלים. במהלך ההיתקלות התפתח קרב וארבעה מחבריו נהרגו, אחד הצליח להימלט. עמרם נתפס ונלקח בשבי.
הוא הוחזק במשך 340 יום אצל אנשיו של אחמד ג'יבריל, מנהיג החזית העממית לשחרור פלשתין, במפקדה הכללית בסוריה. בתום 11 חודשים בשבי הוא שוחרר תמורת 76 מחבלים, בעיסקת חילופי השבויים הראשונה שביצעה מדינת ישראל מול ארגון טרור. זו היתה הפעם הראשונה שבה שחררה ממשלת ישראל מחבלים "עם דם על הידיים" החלטה, שהביאה למעשה בישראל לתחילתו של הוויכוח הציבורי בסוגיית שחרור מחבלים.
בטקס קביעת המזוזה בביתה של חברת המועצה והמשנה לראש העיר ליאורה לוי, נצפו חוגגים: חבר המועצה נאור אזולאי, סגן ראש העיר שלו אלגלי, חבר המועצה יעקב תורג׳מן, סגנית ראש העיר שירי חגואל סיידון, איש החסד אלעזר פרץ, מנכ״ל היכל התרבות בני אפרים, מנהל אגף הקליטה בני אמר, חברת המועצה סווטה בלומברג, חברת המועצה ורד פטאל, ועוד. למזל ולברכה.
למען הילדים: חגי שלום מנכ"ל ובעלים קבוצת טיב טעם וההנהלה הבכירה, ערכו בשבוע שעבר טקס חגיגי בסניף הדגל בנתניה לטובת פעילות עמותת Make-A-Wish Israel במטרה להגשים משאלות לילדים המתמודדים עם מחלות מסכנות חיים. במסגרת זו נחתם מבצע גיוס התרומות של רשת טיב טעם שגייסה לטובת הארגון סך של 112,750 ₪.
תערוכת יחיד: "המעיין - שמורת טבע" אפי ויסוצקי מציג תערוכה בשדרות אלרוב ממילא.
בסטודיו הסגור שנקרא “המעיין”, הוא יוצר בועה שקטה שבה ברונזה, ברזל וזכוכית הופכים לחיות דרוכות וחיות-נשימה. ויסוצקי לוכד רגעים של טבע פראי - קפיצה, דממה, תנועה – ומעניק להם נצחיות דוממת. הניגוד בין חומר קשיח לשבריריות הזכוכית יוצר מתח מרתק בין עוצמה לרוך. את התערוכה אוצרת גלית צימבליסט, והיא תוצג במהלך ינואר–פברואר 2026. שעות הביקור בהתאם לשעות פעילות המתחם. אוצרת | גלית צימבליסט.
תחפושות מתגלגלות: עובדי אינטל השתתפו ביום התנדבות מרגש לקראת חג פורים. כ-60 עובדים התנדבו בקמפוס החברה בעיר והכינו תחפושות מותאמות לילדים עם מוגבלות בכיסאות גלגלים והליכונים, במסגרת שיתוף פעולה מתמשך עם מיזם חל"ק מבית עמותת ארץ עיר בפרוייקט הארצי "תחפושות מתגלגלות". הפעילות התקיימה כחלק ממדיניות המעורבות הקהילתית של החברה. אהבנו ופרגנו!