3,500 יחידות דיור יבנו בשכונה חדשה מזרחית ליער חדרה
מאת: רון איתן יום חמישי,
12 בינואר 2017, 15:27
אושרה להפקדה תוכנית לשכונת מגורים חדשה בחדרה. התוכנית, הכוללת 3,500 יחידות דיור, משתרעת על 784 ממערב לכביש 4. הוועדה המקומית קבעה כי התכנון המוצע תורם ליצירת מרקם עירוני רציף
הוועדה המקומית לתכנון ובנייה אישרה להפקדה תוכנית להקמת שכונת מגורים חדשה, שתכלול 3,500 יחידות דיור בחדרה, ואשר הוצגה על-ידי המתכננים "יסקי מור סיון - אדריכלים ומתכנני ערים". שטח התוכנית, המכונה מתחם 24 (מאושר בתוכנית המתאר), כ-784 דונם ממערב לכביש 4, מדרום לשכונות בית"ר וממזרח ליער חדרה. בדרום גובלת התוכנית בשטחים חקלאיים פתוחים אשר דרומית להם מצוי פארק השרון.
שכונה חדשה במתחם 24 (צילום: הדמיה)
עיקר התוכנית הקמת שכונת מגורים בבנייה רוויה, כולל יחידות דיור וכן שטחי מסחר ותעסוקה, שטחים ציבוריים בנויים ופתוחים, מבנה לשימור (מבנה חוות אגודת דורשי ציון), ומערך דרכים פנימיות הכולל שבילי אופניים ומעברים עילי ותת קרקעי להולכי רגל.
התכנון המוצע הינו על-פי עקרונות תכנון בר קיימא בדגש על קרבה לשטחים הירוקים הסובבים כמו יער חדרה וקרבה למרכזי תעסוקה וצירי תחבורה ראשיים. את התוכנית חוצה ציר דרך פקיעין המהווה המשך רחוב ביאליק מערבה כציר עירוני ראשי.
השטח הציבורי מוצע בהתאם למסומן בתוכנית המתאר כאזור לקריית חינוך וספורט, כהמשך למתחם הקיים המשמש כחטיבת ביניים וחטיבה עליונה. יחד מתקבלת חטיבת שטח גדולה ומשמעותית לשימושים ציבוריים. כמו כן, מוצע פארק מרכזי המהווה רצועה ירוקה המקשרת בין חלקי השכונה ומהווה אגן ניקוז טבעי במתחם.
בשכונה החדשה מתוכננים סוגי בינוי מגוונים, מבנייה בת 7 קומות במזרח התוכנית, בנייה בת 10 קומות במערב התוכנית, בנייה של מגדלים בני 20 קומות במרכזה, וכן דיור מוגן בגבהים שונים. מדובר בתוכנית רחבת היקף, אשר במסגרת קידומה קיימה העירייה מפגש שיתוף ויידוע הציבור המיועד, בין היתר, לבעלי קרקעות הכלולות במתחם.
אחר דיון מקצועי קבעה הוועדה כי התכנון המוצע תורם ליצירת מרקם עירוני רציף המקשר בין מרכז העיר לפארק העסקים ותחנת הרכבת, ולפיכך אישרה בתנאים את הפקדת התוכנית בוועדה המחוזית.
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.