לקראת ה- Valentine's Day שחל מחר: צוות המרפאה לבריאות מינית של המרכז הרפואי הלל יפה מספק 7 עובדות שכדאי לדעת על... נשיקות
בין אם אתם אוהבים נשיקות עסיסיות, נשיקות על הלחי, או נשיקות צרפתיות ורומנטיות, צוות המרפאה לבריאות מינית של המרכז הרפואי הלל יפה: ד"ר רונן רוב, סגן מנהל מחלקה אורולוגית, ומירי קרייזמן – מטפלת זוגית, מספקים לכם כמה עובדות על "למה כדאי להתנשק".
1. פעולת הנשיקה מעוררת את קצות העצבים בשפתיים מה שגורם להפרשה של דופמין- חומר שעובר במערכת העצבים ושאחד מתפקידיו במוח הוא לגרום הנאה. במילים אחרות, נשיקה גורמת לנו להרגיש שמחים.
2. נשיקה מפחיתה מתח מאחר ויוצרת ירידה ברמת הקורטיזול - הורמון הסטרס - הורמון המופק ביותרת הכליה.
3. אנדרופינים, אותם חומרים כימיים המופקים במוח וגורמים לתחושת הנאה והרפיה לאחר אימון גופני, משתחררים גם בעת מתן נשיקה. איך זה עובד? - בזמן הנשיקה משתחררים מבלוטת האדרנל שני חומרים - אדרנלין ונוראדרנלין – הללו גורמים לריגוש, לדופק מהיר/ מואץ וליצירת אנרגיה כתוצאה מפירוק סוכרים.
4. כשאנחנו מתנשקים רמת האוקסיטוצין בגוף עולה. האוקסיטוצין הוא אותו הורמון שמשתחרר בזמן הלידה ובזמן ההנקה, ונקרא גם הורמון האהבה. הוא מופק בבלוטה במוח ויש לו אפקטים גם על העוררות המינית אצל האישה. בנוסף הוא גם יוצר תחושה של קירבה וביטחון אצל האישה. דהיינו גורם לתחושת BONDING עם בן הזוג.
5. ד"ר הלן פישר, אנתרופולוגית בתחום הביולוגיה מאוניברסיטת Rutger, ניו ג'רזי, ארה"ב, מצאה כי גברים מעדיפים נשיקות עסיסיות יותר – דהיינו עם יותר רוק. התיאוריה שלה היא, שגברים, באופן תת הכרתי, מעבירים את הרוק שלהם לפה האישה, רוק המכיל כמות רבה של טסטוסטרון, זאת על מנת להפעיל (לעשות אקטיבציה) של האזורים במוח האישה שיש להם קשר לעוררות מינית.
6. נשיקה היא לחלוטין פעילות פיזית- עובדה- בזמן נשיקה, תלוי בסוגה כמובן, מופעלים עד 30 שרירים. לא אימון גופני, אבל בהחלט זזים לא מעט שרירים. לדוגמא: בנשיקה צרפתית הנמשכת כדקה "שורפים" בין 2 ל- 3 קלוריות.
7. ועוד משהו קטן, שאולי הוא לא עובדה רפואית או ביולוגית, אבל בהחלט יכול להיות שהרבה אנשים יסכימו עליו – נשיקה אחת שווה 1000 מילים.
צוות המרפאה לבריאות מינית של הלל יפה - ד"ר רונן רוב ומירי קרייזמן (צילום: דוברות בית החולים)
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".