במהלך יריד מיוחד בחטיבה, התלמידים הוותיקים שלחו מכתבים וממתקים לתלמידים החדשים. בשישי הבא יתקיים "יום פתוח"
ההכנות לחג הפורים הקרב ובא בעיצומן, ובכיתת מופ"ת בחט"ב ותיכון "מדעים ויהדות" התקיימה יוזמה מקורית, לקיים את מצוות "משלוח מנות". תלמידי הכיתה הוותיקים, בכיתת מופ"ת, הכינו משלוחי מנות לתלמידים החדשים, שנבחרו בקפידה להשתלב בתכנית מופת בשנת הלימודים הבאה.
המשלוח עוצב בקפידה, כאשר כל תלמיד צירף למשלוח המנות ברכה הקשורה לממתק. בחט"ב ותיכון "מדעים ויהדות" מציינים, כי הרעיון נולד בעקבות הצורך שנוצר להעניק לתלמידים החדשים את ברכת הדרך להשתלב בכיתת מופת, דווקא מהתלמידים שכבר צברו ניסיון בכיתה ייחודית זו. כיתת מופ"ת היא כחלק מתכנית מופ"ת הקיימת כיום במספר תיכונים ברחבי הארץ, שנבחרו בקפידה על ידי הצוות המקצועי של התכנית, המאפשרת לתלמידים ברמה הגבוהה להגיע להישגים ולרמה של 5 יחידות במקצועות המרכזיים, בדגש על מתמטיקה ופיזיקה.
בחט"ב ותיכון "מדעים ויהדות" מציינים בסיפוק את הצלחת היוזמה (צילום: באדיבות בית הספר)
בחט"ב ותיכון "מדעים ויהדות" מציינים בסיפוק את הצלחת היוזמה, אשר סייעה רבות לתלמידים החדשים אשר מטבע הדברים מלאי חשש לקראת הלימוד בכיתת מופ"ת, הדורשת לימודים ברמה הגבוהה ביותר ושאיפה למצוינות והישגים. כפי שאומרת הרכזת החינוכית של החטיבה: "רצינו שהתלמידים החדשים ידעו מצד אחד לקראת מה הם הולכים, אך מצד שני שלא מדובר במשימה בלתי אפשרית, והשילוב של המשלוח המנות והברכה הקשורה לנושא, סייעו במשימה זו".
בתוך כך מזכירים ב"מדעים ויהדות" כי ביום שישי הבא יתקיים יום פתוח לתלמידי כיתות ט', בהם יוכלו להתרשם ולהירשם ממגוון מגמות הלימוד בבית הספר. בין היתר, ניתן למנות את מגמת מוטב, מגמת כימיה, מגמת אומנות, מגמת מדעי החברה, מגמת תקשורת ועוד, כאשר בכל אחת מן המגמות, התלמידים בכיתות י-י"ב נהנים מלמידה חווייתית ומשמעותית, המעניקה להם כלים מעשיים לחיים.
יו"ר מדעים ויהדות הרב בן ציון נורדמן אומר: "ייחודיותו של בית הספר "מדעים ויהדות" הוא השילוב בין 'יהדות' לבין 'מדע', והיוזמה הייחודית הזו משלבת בין מצוות 'משלוח מנות' המסמלת את האהבה ואחווה שיש בקרבנו, ובין השאיפה למצוינות במגוון תחומי הלימוד. כולי תקווה כי היוזמה הזו, תהיה סנונית בדרך לפרויקטים חינוכיים וחברתיים רבים בתחומי בית הספר
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".