מהנתונים שהוכנו ונותחו על-ידי אגף כוח אדם בצה"ל עולה כי שיעורי הגיוס בחדרה גבוהים מהממוצע הארצי. גידול משמעותי חל בשיעור הנשים המתגייסות ליחידות לחימה
הנתונים הוצגו בישיבה סגורה בהשתתפות ראש העיר, נציגי חיל חינוך ונוער ולשכת גיוס חיפה. מאחר שנתוני הגיוס הינם בסיס לבניית תוכנית הכנה לצה"ל בבתי הספר ובמסגרות הבלתי פורמליות, השתתפו בפגישה גם נציגי מינהל חברה ונוער במשרד החינוך, נציגי אגף החינוך בעירייה, נציגי עמותת "פנאי העיר", מנהלי התיכונים בעיר ועוד.
נתון מעניין שעלה מניתוח שיעורי הגיוס מצביע על קפיצה באחוז הנשים המתגייסות ללחימה. אם בגיוס 2013 התנדבו לתפקידי לחימה רק 3.1 אחוז מהמתגייסות, בשנת 2014 עלה אחוז המתגייסות ל-6.8, ובגיוס 2015 הגיע אחוז הלוחמות ל-11.3, גבוה מהממוצע הארצי העומד על 6.3 אחוז. לגבי גיוס גברים עולה מהנתונים כי שיעור הגיוס של מסיימי תיכון ילידי 95' הגיע ל-84.4 אחוז, גבוה מהממוצע הארצי העומד על 73.7 אחוזים. נתונים סופיים לגבי ילידי 96' (גיוס 2014) ו-97' (גיוס 2015) עדיין לא עובדו, מאחר ששנתונים אלה טרם סיימו את השירות הצבאי.
קפיצה באחוז הנשים בחדרה המתגייסות ללחימה
עם זאת, נבדק אחוז המתגייסים ליחידות לחימה לאורך ארבע השנים (ילידי 94' עד 97'). אף על פי שלגבי גיוס 2014 ו-2015 אין נתונים סופיים, כבר עכשיו ברור שבחדרה חלה עלייה בשיעור הלוחמים. מ-41.5 בגיוס 2013 (ילידי 95') עד 46.8 בגיוס 2014 ו-51.3 אחוזים בגיוס 2015, נתון גבוה מהממוצע הארצי העומד על 46.5.
כמו כן נבדקו גם נתונים לגבי מתגייסים בחדרה שהגיעו לקצונה, ועלה כי שיעור מבין המשתחררים ב-2015 עמד אחוז הקצינים על 8.6 אחוזים, גבוה מהממוצע הארצי העומד על 6.9 אחוזים. גם גיוס נשים נבדק לאורך ארבע השנים, ונמצא כי הוא גבוה מהממוצע הארצי העומד על 57 אחוזים. גיוס הנשים בחדרה בשנת 2013 הגיע ל-69 אחוז, רובן (74.6 אחוז) הגיעו למערך הקורסים או לקצונה.
בסך הכל העלו הנתונים כי, בדרוג הערים עלתה חדרה בגיוס הגברים ב-11 מקומות, וכי גיוס הגברים שומר על מגמה יציבה ומעל הממוצע. גם גיוס הנשים נמצא במגמת עלייה וגבוה מהממוצע הארצי, וקיימת עלייה מרשימה באחוז המתנדבות ללחימה. אף על פי ששיעור הגיוס בחדרה עולה על הממוצע הארצי, פועלות בעיר תוכניות להכנת מלש"בים (מועמדים לשירות ביטחון) לשירות בצה"ל. תוכניות ההכנה לצה"ל מתקיימות בבתי הספר התיכונים בעיר במסגרות הבוקר, ובמרכזי הפנאי ומועדוני הנוער במסגרות הערב.
מטרות התוכנית לחזק את התשתית הערכית, אהבת המולדת והנאמנות למדינה, ערך השירות ותחושת השליחות; מתן מידע מקצועי והתנסות פעילה של בני הנוער במרכיבי תוכנית ההכנה לצה"ל; ליווי אישי לאורך תהליכי המיון, שיבוץ וגיוס. כל זאת נועד לעידודם של בני הנוער לשירות משמעותי, בדגש על תפקידי לחימה.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".