תביעה לגירושין: "בעלי מסרב לענוד את טבעת הנישואין"
מאת: הדר צאלים שבת,
22 באפריל 2017, 09:25
האשה: "בעלי לא מכונאי וגם לא חשמלאי. הוא מנהל בית השקעות בישראל והטבעת נועדה להבהיר ללקוחות ולפקידות המקיפות אותו כי הוא אדם נשוי". הבעל: "הטבעת מפריעה לי בעבודה"
אחרי שבע שנות נישואים, החליטה האישה כי היא רוצה לחייב את בעלה לענוד את טבעת הנישואין אותה הסיר שנה לאחר שהתחתנו. "אני חושבת שהטבעת מסמלת סטטוס מסוים ולכן אני עומדת על זה", אמרה בדיון המקדמי. "אם הוא לא עונד אותה הוא לא יכול להיות בעלי", הדגישה בכתב התביעה שהגישה לבית הדין הרבני.
הבעל חושש כי על פי ההלכה ניתן יהיה לכפות עליו ללכת עם הטבעת
דייני בית הדין הרבני לא עמדו מזה זמן רב בדילמה מהסוג הזה שהרי את מקודשת לי בטבעת זו.... היא אבן היסוד של הנישואין והכרזת הנישואין מתחת לחופה. "באמירה זו מקדשים את הנישואין", טענה עורכת הדין שרין סולן בשם האישה והוסיפה כי שולחתה יודעת שלטבעת אין שום משמעות, לתקינותם של חיי נישואין. "אבל לא כשאתה מוקף עשרות צעירות בעבודה".
עו"ד שרין סולן. "הטבעת נועדה להבהיר כי הוא אדם נשוי"
הבעל טען להגנתו כי מזה כמה חודשים מתנהלים ויכוחים בינו לבין רעייתו, מרביתם ויכוחי סרק על הטבעת. "הסברתי לאשתי שהטבעת מפריעה לי בעבודה אבל היא מתעקשת". עו"ד סולן צירפה לתביעה הסבר משלה לטענת הבעל. "בעלי, לא מכונאי וגם לא חשמלאי, שהטבעת יכולה להפריע לו. הוא מנהל בית השקעות בישראל והטבעת נועדה להבהיר ללקוחות ולפקידות המקיפות אותו כי הוא בן אדם נשוי".
הדיינים ביקשו מהאישה עוד הסברים להתעקשות שלה והבעל נדרש להסביר מדוע הוא מסרב. הבעל גם יצטרך להסביר מדוע הפריד את חשבונות הבנק שלו ושל רעייתו ומדוע פתח חשבון בנק לבתם הצעירה ללא ידיעת אמה.
הבעל חושש כי על פי ההלכה ניתן יהיה לכפות עליו ללכת עם הטבעת או לחילופין לכפות עליו גירושין. הבעל הבהיר כי הוא מוכן לגירושין אבל בתנאי שהונו לא יתחלק עם אשתו "אנחנו נישואים בקושי שבע שנים. כשהתחתנו כבר היו לי שתי דירות וקיבלתי בירושה עוד דירה מהורי אחרי הנישואין". האישה מבקשת כתובה מלאה, משמורת, מזונות 5,000 ש"ח בחודש וחלוקת רכוש שווה. הדיון נקבע לתחילת החודש הבא.
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
מדהים: כ-350 אורחים הגיעו להשקת קולקציית הערב החדשה של בית האופנה גולברי, שעוצבה בשיתוף מעצב העילית דרור קונטנטו, שחגגו לו גם בהפתעה יום הולדת 40. מי שהגיעו לפרגן: השרה מירי רגב, אופירה אסייג שהגיע יחד עם חברתה הטובה פולה בליק, שגית רביבו בגזרה דקיקה ביותר לאחר ניתוח שעברה, ויקי חלימי מ'חתונמי' שסיפרה שהיא בזוגיות חדשה ולא מסרה פרטים למעט 'שמאושרת ביותר', השחקן דין מרישניקוב ואשתו אנני, לאה שנירר שהגיע עם שלמת ערב קלאסית של דרור, רומי נוף שהתפנתה לפרגן למרות החזרות האינטנסביות ברוקדים עם כוכבים, גל גברעם שמהרה לצאת גם לחתונה של אור שפיץ, עוד הגיעו לפרגן: הזמרת זהבה בן, לאה ינאי, אירה דולפין, גלית יאצפן, רותם ישראל, מעיין דורי הנשואה הטרייה, קרן קדוש, השף אורן אוסידון, אורטל בניסנטי, ליבילינד ועוד.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.