תיעוד משפחתו של הנער בן ה-14 שהוחזק בביתו במשך שנים רבות והורחק ממערכת החינוך, הביא לשחרור הוריו ממעצר. בתמונה שהציגה אחותו בת ה-24 למשטרה נראים בני המשפחה כשהם ביחד משתעשעים בחול. אנשי הרווחה התרשמו גם מכישוריו המתמטיים ומשנינותו
הורי הנער בן ה-14 שעוכבו אתמול (חמישי) לחקירה בחשד להזנחתו במשך שנים והשארתו בדירתם בחדרה תוך הרחקתו ממסגרות לימודיות, שוחררו בעקבות תיעוד משפחתי בחוף הים שהציגה אחותו בת ה-24 למשטרה. האחות הגיעה מיוזמתה להעיד במשטרה לאחר ששמעה את הדיווחים בכלי התקשורת. לדברי האחות, המתגוררת בנתניה, "ההורים שלי טיפלו באחי כמו שצריך כי הוא סבל מבעיות רפואיות".
בתמונה המשפחתית בים, נראים בני המשפחה ובהם גם הנער, מבלים בחוף בנתניה ומשחקים בחול. היא צולמה במהלך השנים האחרונות, והאחות שללה כל אפשרות של כליאה או התעללות באחיה. החוקרים, שהאזינו לעדותה על המתחולל בבית המשפחה בשכונה אולגה ד' בחדרה במשך שעה וחצי, מצאו אותה אמינה והחליטו שלא לעצור את ההורים. לדברי גורמים המקורבים לפרטי האירוע, במפגש הדרמטי שנערך בין ההורים לבנם מיד לאחר חקירתם, התפרק האב בבכי קורע לב על מיטתו.
המבנה בו התגורר הנער (צילום: שלומי גבאי)
במקביל, גורמי הרווחה במשרד העבודה הרווחה והשירותים החברתיים ממשיכים כל העת לטפל בנער ונודע כי הוא ישאר בבית החולים עד ליום ראשון הקרוב לצורך בדיקות נוספות. אותם גורמים ציינו כי הנער נמצא במצב של הזנחה חמורה, רזה ומבולבל. חוקר מיוחד מטעם משרד הרווחה ואנשי מחלקת הרווחה של עיריית חדרה, כמו גם אחיות בית החולים שסועדות את הנער, נדהמו מכישורי המתמטיקה שהציג במהלך בדיקתו. בין היתר הוצגו בפניו תרגילים והנער פתר אותם בקלות, ואף היה שנון בשיחות עמם.
על פי הרישומים שנבדקו, הילד רשום בקופת החולים "מכבי" בסניף נתניה ולאחרונה אף ביקר במרפאה ביחד עם שאר בני משפחתו. מחקירת המשטרה עולה כי עד לפני כשנה האב עבד בחברת ניקיון ולאחר שחלה הידרדרות במצבו הרפואי נתמך על ידי הביטוח הלאומי. בין היתר עסק האב באיסוף ברזל ובקבוקים. למרות הדברים, עד כה טרם אותרה האחות הגדולה במשפחה, בת 35. גורמי מקצוע שבחנו את בני המשפחה תרשמו כי היחסים ביניהם אינם קרובים במיוחד ובעיריית חדרה הצמידו מלווה למשפחה, אולם בשלב זה ההורים מסרבים לקבל כל סיוע.
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!