האב לקה בדום לב בעת שביתו הקטנה ישבה על ברכיו וצפה עם אשתו וילדיו באירוע ספורט, רופא ששמע את צעקות העזרה רץ אליו והצליח לאחר מאמצים להחזירו לחיים. "אמרתי לעצמי שאני לא אתן לאיש הזה למות". אמר הרופא
ביום רביעי האחרון, התקיים בחדרה ערב גיבוש זוגי למתנדבי סניף "איחוד הצלה באזור שרון", באולמי "טואן" בעיר. במהלך הארוע נרשם רגע מרגש במיוחד עת נפגשו ד"ר אבירם זיילר המתגורר באחד הישובים הסמוכים לחדרה יחד עם אהרון אטלס אותו הציל זיילר לפני כמה שבועות כשהתמוטט במהלך תחרות בה התחרה אחד מבניו.
אטלס (49) נשוי ואב לארבעה, הגיע עם אשתו ושלושה מילדיו לצפות בתחרות ספורט בה השתתף אחד מבניו באולם הדר יוסף בתל אביב. "ישבנו בשורה האחרונה", משחזר אטלס. "הבת שלי בת השמונה ישבה על הברכיים שלי והבן הגדול שלי ואשתי ישבו בשורה לפני. מרגע מסוים אני לא זוכר כלום". אטלס לקה בדום לב והחל לפרכס בעוד בתו בת ה-8 יושבת על ברכיו.
ד"ר זיילר, שהיה באותה עת באולם שמע את צעקות העזרה ורץ לסייע. "דקות לפני כן, ישבתי כצופה בקהל והוזעקתי לטפל בנערה ששברה את הרגל במסגרת התחרות. לכן כל הציוד הרפואי שלי היה איתי. הגעתי לאהרון וראיתי את הבן שלו ואדם נוסף מנסים לבצע בו החייאה. ראיתי את בתו בת ה-8 מפוחדת, את הבן שמנסה להציל את חייו של אביו, את בנו שהשתתף בתחרות ועלה ליציע כי הבין שמשהו קרה לאבא ואת אשתו ואמרתי לעצמי בלב "אני לא אתן לאיש הזה למות להם מול העיניים".
ד"ר זיילר משמאל, שופט התחרות ואהרון אטלס מימין (צילום: משה מזרחי - איחוד והצלה)
"תוך זמן קצר" הוסיף ד"ר זיילר, "הגיעו אנשי רפואת חירום נוספים שסייעו לי ולמרבה השמחה הצלחנו להחזיר לאהרון את הדופק. אהרון פונה לבית החולים, חזר להכרה במהירות ובתוך חמישה ימים השתחרר הביתה".
רופאיו של אטלס מעידים כי ללא הטיפול המהיר והמתקדם שקיבל בשטח הסיפור היה עלול להיגמר אחרת. אטלס, חזר לתפקוד מלא ואף שב להתאמן ולאמן אייקידו. אהרון חש רצון להוקיר תודה לד"ר זיילר ולמתנדבי איחוד הצלה שהצילו את חייו והחליט כאמור לתרום לארגון שני מכשירי החייאה זהים לאלו שהצילו את חייו ותיק ציוד רפואי מתקדם ששוויים עשרות אלפי שקלים.
בשבוע שעבר נפגשו השניים באולם הספורט בו לקה אטלס בליבו למפגש של סגירת מעגל. ד"ר זיילר שיחזר עבור אטלס איך ניצלו חייו שלב אחר שלב ואילו אטלס סיפר לזיילר על התרומה שהרים לטובת רשת מתנדבי רפואת החירום של איחוד הצלה.
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!