הגנבים נתפסו "על חם" פורצים לבתים ובמהלך מנוסתם ניגחו שתי ניידות. כתב אישום ובו 11 אישומים הוגש נגד השניים וחבר נוסף בכנופיית הגנבים. חלק מהציוד שנתפס הוחזר לבעליו
המרדף והתפיסה במחסום (צילום: דוברות המשטרה)
במהלך פעילות משטרתית משולבת עם מג"ב לפני כשבועיים נתפסו שני תושבי טייבה בני 32 ו53, "על חם" עת שפרצו לבתים בקיבוץ המעפיל. החשודים שהבחינו בכוחות נמלטו מהמקום עם רכבם ובמהלך מנוסתם הם ניגחו שתי ניידות משטרה. בתום המרדף הם נחסמו על ידי מספר ניידות שהמתינו להם בהמשך הדרך. במחסום הם ניסו להימלט אך נעצרו בעקבות ירי אזהרה שבוצע לעברם.
בחיפוש ברכבם נתפס רכוש החשוד כגנוב מהתפרצויות שביצעו במספר רב של בתים וכלים החשודים ששימשו אותם במהלך הפריצה. הם נחקרו וכן נבדקה גם מעורבותם באירועים נוספים. במהלך החקירה המשטרה עצרה חשוד נוסף נעצר גם הוא תושב טייבה בן 24. עם התקדמות החקירה נקשרו השלושה בחשד למעשי התפרצות רבים ליישובים בגזרת עמק חפר: המעפיל, גאולים, צורן, ינוב, אמץ, בורגתה, צור משה וקדימה.
עם תום מלאכת החקירה הוגש היום כנגד שלושת החשודים כתב אישום ובו 11 אישומים בגין התפרצויות לדירה, גניבות רכב ועבירות רכוש נלוות במהלך חודש יולי 2017.
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.
השבוע הגיע ראש הממשלה בנימין נתניהו, יחד עם ראש עיריית נתניה, אבי סלמה, ופמליית מאבטחים, לקפה גרג בקניון השרון, בנתניה. את ראש הממשלה ופמלייתו קיבל במקום זכיין הסניף, דניאל סויסה, שאירח את אותם. במהלך הביקור הזמין נתניהו אספרסו וסודה. לאחר כחצי שעה, עם השלמת ההפסקה הקצרה, המשיכו אנשי הפמליה בדרכם. הביקור עורר עניין בקרב הסועדים והנוכחים במקום, עבורם הפכה עצירת הקפה השגרתית לרגע לא שגרתי עם ראש הממשלה.
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.