בית המשפט אישר את פניית השר דרעי לשלילת אזרחותו של המפגע . מעמד האזרחות יבוטל ביום 31.10.2017 ולזיוד יינתן מעמד של תושב ארעי
בית המשפט המחוזי בחיפה, בראשות סגן נשיא בית המשפט- השופט אברהם אליקים, קיבל היום את עמדת שר הפנים, אריה דרעי, ונעתר לבקשתו לבטל את אזרחות המחבל שביצע את הפיגוע בקיבות גן שמואל- עלאא בן ראיד זיוד.
בהתאם לחוק האזרחות, הגיש השר דרעי את הבקשה לשלילת אזרחותו של זיוד, אזרח ישראל תושב אום אל פאחם, שביצע את הפיגוע בגן שמואל בחודש אוקטובר 2015.
בהתאם לפסיקת בית המשפט מעמד האזרחות יבוטל ביום 31.10.2017 ולזיוד יינתן מעמד של תושב ארעי. בקשה לשלילת אזרחות אינה בקשה שכיחה והיא מוגשת במקרים קיצוניים. עד היום מדובר בבקשות ספורות.
שר הפנים אריה דרעי, הביע קורת רוח מההחלטה: ״החלטת בית המשפט מחזקת את ההרתעה ומחזקת את המאבק שלנו לשמור על ביטחון המדינה. ההחלטה קובעת חד משמעית כי מי שיפגע במדינה או בתושביה לא יוכל להיות חלק ממנה
עלאא בן ראיד זיוד. 25 שנות מאסר ושלילת אזרחות (צילום: שלומי גבאי)
לפני כשנה,בית המשפט המחוזי בחיפה גזר 25 שנות מאסר ועונשי מאסר מותנים על המפגע עלאא ראיד אחמד זיוד, בן 20, מאום אל פאחם שביצע את פיגוע הדריסה והדקירה בצומת גן שמואל. בהחלטתו קבע בית המשפט בראשות נשיא בית המשפט המחוזי בחיפה יוסף אלרון כי המחבל התכוון לרצוח יהודים רק בשל היותם יהודים.
כזכור, הפיגוע אירע באוקטובר 2015, עת הגיע זיוד לתחנת אוטובוס הסמוכה למרכז הקניות בגן שמואל, דרס ודקר קבוצת ישראלים. כתוצאה מהפיגוע נפצעו ארבעה בני אדם, בהם חיילת שנפצעה קשה.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.