החברה המובילה את המטענים התחייבה בפני המשרד להגנת הסביבה לחדול משינוע אשפה דרך תחנת הרכבת בחדרה
מסוף המטענים שגרם למטרדי ריח קשים נסגר. החברה המובילה את המטענים התחייבה בפני המשרד להגנת הסביבה לחדול משינוע אשפה דרך תחנת הרכבת בחדרה. השבוע עודכן ראש העיר גנדלמן כי חברת "עמית הובלת מטענים ברכבת בע"מ" התחייבה בפני המשרד להגנת הסביבה לחדול משינוע אשפה דרך תחנת הרכבת בחדרה החל בתאריך 18 באוגוסט, כלומר סוף שבוע זה. כידוע, שינוע וחניית קרונות האשפה דרך תחנת הרכבת בחדרה גרמו לאורך שנים למטרדי ריח ורעש חמורים אשר פגעו באיכות החיים של אלפי תושבים בעיר ושל משתמשי הרכבת.
לפני כחודש הורה ראש העיר לצוות המקצועי בעירייה לפעול בנחישות כנגד המפגע ולהביא בהקדם לסגירת מסוף המטענים בחדרה. בעירייה פעלו במרץ רב מול כל הגורמים הרלוונטיים, ביניהם רכבת ישראל, המשרד להגנת הסביבה ואיגוד ערים לאיכות סביבה, ובמקביל שלחה לחברת ההובלה התראות לפני פתיחת הליכים משפטיים וכן מניעת רישיון העסק למסוף המטענים.
מסוף המטענים שניסגר (צילום: באדיבות דוברות העירייה)
כאמור, השבוע התבשרו ראש העיר וסגניתו כי המסוף ייסגר לאלתר. לדברי יחזקאלי, "סגירת מסוף המטענים באה לאחר שנים של פעילות מאומצת של הנהלת העיר והעומד בראשה צביקה גנדלמן, לחיסול המטרד. מכולות אשפה מכל הארץ עמדו שעות רבות במסוף המטענים, כאשר בתקופת הקיץ האשפה תססה וגרמה למפגעי ריח קשים. כל ניסיונותינו והצעותינו לצמצם את פעילות המכולות ושהותן בחדרה עלו בתוהו. לאחר שכלו כל הקיצין, פנינו למנכ"ל רכבת ישראל ולחברת 'עמית הובלות' והתרענו כי אנו מסרבים להעניק למסוף המטענים רישיון עסק ולכן הפעילות מתקיימת שלא כחוק. אני שמחה שהלחץ הרב שהפעלנו הצליח להביא לסיום את בעיית הריחות הקשים שפגעו לאורך זמן באיכות חייהם של תושבי העיר".
יחזקאלי מציינת כי עיריית חדרה מצאה אוזן קשבת במשרד להגנת הסביבה, וזכתה לשיתוף פעולה של סגנית הממונה על המחוז נורית שטרוך ושל עו"ד עבד מחמיד מהמשטרה הירוקה.
ראש העיר גנדלמן הדגיש כי, "לא יעלה על הדעת שתחנת הרכבת בחדרה תשמש כאתר מעבר לאשפה, ולכן פעלנו בכל האמצעים הנתונים בידינו כדי לסגור את המסוף. עיריית חדרה משקיעה משאבים רבים בפיתוח העיר וברווחת תושביה, וחיסול מטרדי הריח הם חלק מהפעולות שהיא מבצעת לשיפור איכות החיים של התושבים. הבהרתי כי לא נאפשר למפגע הזה להמשיך להטריד את תושבי העיר, ואני שמח שהמסוף אכן עומד להיסגר".
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".