ליחידת השיטור העירוני בחדרה נכנס מפקד חדש, שי חיימוב. הוא יעבוד לצד מנהל היחידה דותן עומסי. השיטור העירוני משלב כוח פיקוח ואכיפה של העירייה ביחד עם שוטרים מתחנת חדרה.
יחידת השיטור העירוני חדרה הוקמה בשנת 2014 ככוח ייעודי המשלב כוח פיקוח ואכיפה עירוני הפועל במסגרת אגף ביטחון ואכיפה של העירייה ומוביל את מדיניות ראש העיר, ביחד עם שוטרים שבראשם עומד קצין משטרה הכפוף למפקד התחנה.
מנהל אגף אכיפה וביטחון בעיריית חדרה, איתן כהן, איחל לחיימוב הצלחה בתפקידו החדש כמפקד השיטור העירוני בעיר חדרה. כהן: "שי הגיע אלינו לאחר תקופה ארוכה שהתפקיד לא היה מאויש על ידי קצין משטרה. עם היכרותי עימו זיהיתי קצין מלא מוטיבציה וחדור מטרה לבצע את התפקיד במסירות ובהקרבה. היחידה נועדה לשרת את תושבי העיר, ויחד עם זאת מבצעת תפקידי שיטור לכל דבר. אני מאחל לשי חיימוב ולדותן עומסי הצלחה במילוי המשימות הרבות אשר מוטלת על היחידה".
עומסי וחיימוב (צילום: דוברות העירייה)
גם עומסי מברך על כניסתו של המפקד החדש. עומסי: "אני מכיר אותו מספר שנים, כקצין אחראי וחדור מוטיבציה להוביל תהליכים ברי השפעה הן ביחידה והן בעיר לרווחת תושבי חדרה. אני מברך על שיתוף הפעולה המלא וההדדי של פיקוד תחנת חדרה עם הנהלת העירייה, ובטוח שהוא יוביל את היחידה להישגים ראויים".
לדברי עומסי, הרצינות, דרכי הפעולה, החשיבה ושיתופי הפעולה שנרקמים מיום כניסתו של חיימוב לתפקיד, מניבים תוצאות ברוכות. עומסי: "אנו משקיעים ביחד מאמצים להוביל שינויים לרווחת העיר והתושבים. בימים אלו מקודמות תוכניות מול גורמים שונים, להגברת אכיפה בנושאים מצילי חיים, וכן הסברה במוסדות חינוך ובמרחב הציבורי, בעיקר לבני נוער".
היחידה הוקמה במטרה להגביר את תחושת הביטחון האישי של התושבים צילום: שלומי גבאי
היחידה, שאותה מובילים במשותף עומסי מהעירייה ופקד חיימוב ממשטרת חדרה, מקדמת משמעותית את יכולת האכיפה ברמה העירונית. תמהיל הפעילות של הכוח המשולב של שוטרים ופקחים, כולל פעילות יזומה ופעילות תגובתית בהתאם למאפייני הרשות ואירועים שונים, וכן מאבק בתופעות בריונות, אלימות וונדליזם; מאבק בשכרות ועבירות הקשורות לאלכוהול; אכיפה בתחום בריונות, הקמות רעש, ועבירות חנייה ותנועה בוטות; אבטחת אירועים עירוניים, ביצוע צווים של בתי משפט עירוניים, ותגובה מהירה לאירועים שבתחום הטיפול של מערך השיטור העירוני.
יחידת השיטור העירוני הוקמה ומטרתה להגביר את תחושת הביטחון האישי של התושבים. בנוסף יוזמת היחידה פעילות התנדבותית לקידום וסיוע קהילתי. בין היתר מאמצת היחידה משפחות נזקקות, מבצעת מידי שבוע חלוקת מזון לבתי נזקקים, מתנדבת לתרומה ואריזת חבילות מצרכים בחגים, ופעילויות קהילתיות נוספות. כמו כן שותפה היחידה בפעילויות במסגרת תוכנית "עיר ללא אלימות".
המפקד הנכנס מעריך ביותר את הישגי היחיד. חיימוב: "קיבלתי הזדמנות נדירה להוביל יחידה שזכתה שנתיים ברציפות כיחידה מצטיינת ארצית ויחידה מובילה בתחום השירות לציבור. זהו מקום בו שוטרים יחד עם הפקחים, עושים לילות כימים על מנת לתת שירות איכותי ומיטבי לאזרחי העיר חדרה. הופתעתי לגלות שהיחידה לא עוסקת רק באכיפה אלא גם בפעילות קהילתית ראויה לשבח, בעזרה לנזקקים, דאגה לרווחתם, יוזמה של פעילויות מול בני נוער בסיכון ושיתוף קהילתי עם אוכלוסיות מגוונות למען איכות חיים טובה יותר. נחשפתי גם לפרויקט של "עיר ללא אלימות", פרויקט הנותן לנו הזדמנות להיחשף לבני הנוער ולקרב אותנו לקהילה. אני מאוד שמח שנפלה בחלקי הזכות לעמוד בראש יחידה מגובשת ומקצועית, בה שוטרים ופקחים פועלים כאחד. שיתוף הפעולה הייחודי הזה, בסופו של דבר, מניב פרי במענה אפקטיבי לאזרח ולשירותו".
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.