המדריך לאמא הטריה - מעבר מהנקה לתחליף מזון בקלי קלות
מאת: הדר צאלים יום ראשון,
8 באוקטובר 2017, 21:20
אמנם חלב אם הוא הכי טוב לתינוק שלנו, אבל תמיד מגיע הזמן שבו חייבים להעביר את התינוק מהנקה לתמ"ל. איך עושים את המעבר הזה באופן שלא יגרום לתינוק התנגדות, וימנע מהאם הצעירה רגשי אשם מיותרים?
הגיע הזמן לחזור לחיים
בכל פעם זה מגיע מחדש, מתגנב מאחורינו ומפתיע אותנו כאילו זה לא היה צפוי: חופשת הלידה נגמרת, ואנחנו צריכות לחזור לעבודה שלנו. לשגרה הקודמת, לחיים, לחברות, ללוחות הזמנים הנוקשים, ללקוחות שלנו. יש נשים שלא מוכנות להפסיק את חופשת הלידה שלהן ומאריכות אותה עוד ועוד. אחרות כבר מחכות בקוצר רוח לרגע שבו יחליפו את הטיטולים והפיג'מה בדוחות אקסל ובגדי עבודה אלגנטיים.
בכל מקרה, זהו רגע חשוב, ויש להיערך אליו בכל הרמות. מציאת מסגרת הולמת לפעוט המתוק - בין אם זה מטפלת בבית ובין אם זו מסגרת בחוץ, גמילה מחיי חופשת הלידה (תיאלצי לומר ביי ביי לבתי הקפה השכונתיים...) והכי חשוב, גמילה של התינוק מהנקה ומעבר הדרגתי לבקבוק. כמובן שאסור להשאיר את זה לרגע האחרון, או, גרוע מכך, להשאיר זאת למטפלת שתשמור על הבייבי כשתהיי בעבודה.
האם את בטוחה שאת רוצה להפסיק את ההנקה?
השאלה הזו חייבת להישאל, מאחר שהבקבוק "יחסל" לך את האפשרות להמשיך להיניק. לא תוכלי להגיד, כמה שבועות אחרי זה, שאת בעצם רוצה לחזור להניק את הבייבי שלך. את לא תוכלי להניק אותו "מדי פעם", למשל בבוקר או בערב, כי מהר מאד לא יישאר לך חלב. ההנקה עובדת כך, שככל שהתינוק יונק יותר חלב כך הגוף שלך מייצר יותר חלב. מהרגע שאת משלבת בקבוק והיניקה פוחתת, הגוף מייצר פחות ופחות חלב. גם אם יש לך בהתחלה גודש בחזה בגלל חלב שאין לו דורש, זה יעבור – לבד, או על ידי אמצעים כמו שאיבה (לא כל כך מומלץ, כי זה עוזר רגעית אבל מאד מגרה את ייצור החלב מחדש), או אפילו על ידי כדורים.
אז, לפני שאת לוקחת את ההחלטה לגבי המשך ההנקה, שבי עם עצמך ותשאלי את עצמך אם זה באמת מה שאת רוצה לעשות. אל תקשיבי למה שהחברות שלך אומרות, זה רק את עם עצמך. ההנקה היא תקופה קסומה של חיבור בינך ובין התינוק שלך, ואלה רגעים שלא יחזרו לעולם – לפחות לא עם התינוק הזה. אל תסיימי אותה לפני שאת מוכנה לכך רגשית.
המדריך לאמא הטריה (צילום: יח"צ)
מעבר הדרגתי ורב שלבי
אם התינוק שלך רק יונק, ומעולם לא לקח בקבוק, הגיע הזמן להתחיל בכך כשבועיים לפני החזרה לעבודה. התחילי בבקבוק אחד במקום הנקה אחת. סביר להניח שהתינוק לא יסכים לגעת בבקבוק, ולא יידע בכלל איך לשתות ממנו. פעולת היניקה שונה מבחינת הפעלת הלשון ושרירי הפה מפעולת השתייה מבקבוק. צריך הרבה סבלנות, ולנסות תמ"ל בטמפרטורות שונות כדי לראות מה ימצא חן בעיניו יותר. בשום אופן אין להגיש לו תחליף מזון קר או רותח, אלא רק בשלבים שונים של פושר עד חמים. יש להציע את הבקבוק שוב ושוב, עד שהוא יסכים לשתות ממנו. ברוב המקרים ברגע שהוא ישתה מהבקבוק הוא לא ירצה לחזור ולינוק, כי פעולת השתייה קלה בהרבה יותר מהיניקה, ומתגמלת יותר: בכל שלוק יוצאת כמות גדולה יותר של נוזל, ולא צריך להתאמץ כלל וכלל.
להחליף לתחליף - משחקים ופעולות לגרום לו לעבור לתמ"ל
תינוקות אוהבים שגרה, ובקבוק הוא משהו שמפריע להם את השגרה הנעימה, הדביקה והצמודה עם אמא. זו הסיבה שרוב התינוקות לא רוצים לעבור לתמ"ל בהתחלה, למרות שאחרי שהם שותים ממנו פעם או פעמיים הם לא רוצים לחזור להנקה. יש כמה דברים שאפשר לעשות כדי לשדל את התינוק לעבור לתמ"ל יותר בקלות:
קודם כל, את חייבת להאמין בכך שהתחליף הוא מזון איכותי מאד ומותאם בקפידה, שיעניק לתינוק שלך את כל מה שהוא זקוק לו כדי להתפתח כראוי ולהיות שבע ומאושר. ברגע שאת תביני ותאמיני בזה, את תשדרי לתינוק שכדאי לו לשתות מהבקבוק, שזה טעים ואת מאשרת את זה.
נסי כמה פטמות שונות. יש תינוקות שנגעלים מפטמות סיליקון, ויש כאלה שסולדים מגומי. נסי כמה גדלים שונים, צורות ומרקמים שונים עד שתגיעי לפטמה שהתינוק שלך מוכן לאכול ממנה.
בקשי מבן זוגך, או מאמא שלך, שיאכילו את התינוק במקומך, ואת נסי להיעלם באיזה חדר לכמה דקות ואז תחזרי. אם תהיי שם, עם הריח והנוכחות האהובים כל כך על תינוקך, הוא ינסה לינוק ממך ויסרב לבקבוק. כמובן שאחרי כמה דקות תחזרי, כי עבור תינוקות כמה דקות הם נצח.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!
לקראת עונת החתונות, רשת האופנה הבינלאומית ALDO משיקה את קולקציית נעלי הכלות לקיץ - עם דגש על שילוב בין סטייל לנוחות. הקולקציה מציעה מגוון רחב של דגמים, שנועדו ללוות את הכלה מהרגע המרגש בחופה ועד לרחבת הריקודים בשעות הקטנות של הלילה.
בין הטרנדים הבולטים בולטים עיטורי פנינים, לבבות מוזהבים ואבנים נוצצות, שהופכים את הנעליים לפריט אופנה בפני עצמו. ב-ALDO מבטיחים מראה יוקרתי ועדכני לצד נוחות בלתי מתפשרת, כדי שהיום הגדול יהיה מושלם גם מהצעד הראשון. קולקציית קיץ 2026 כבר זמינה בחנויות הרשת ובאתר.
הפתיחה החגיגית של חנות Fashion Club השבוע ברחוב האורזים בנתניה, התקיימה באירוע נוצץ שלא חסרו בו שמות מוכרים. בין האורחים בלטו נועה קירל ומאור בוזגלו. בתיעוד: ענבל עם אחותו של השוער דניאל פרץ וסגן ראש העיר שלו אלגלי. היה שמח ומלא סטייל!