ספורטיביות, רזות ומחשמלות: המכוניות ששווה לחכות להן ב-2018
מאת: רון איתן יום ראשון,
8 באוקטובר 2017, 21:30
למבורגיני שנראית כמו חתול פרא שעומד לזנק ופרארי שמדיפה ניחוחות של נסיכה ממונטה קארלו: דגמי 2018 של רכבי היוקרה עומדים לעלות על הכביש, ואנחנו פה כדי לסקר אותם. אז מה אם אף פעם לא נשיג את המכוניות האלה, לחלום תמיד אפשר
הלמבורגיני החדשה שנולדה למסלול המירוצים
תכירו: הוראקאן סופר טרופאו איבו. בייבי חדשה של למבורגיני שמיועדת לנהיגת מסלול תחרותית. היא נראית כמו שילוב של הבטמוביל עם פומה שזוחלת על גחונה, שנייה לפני תקיפה. מתאים לך, לנסוע ככה לעבודה, למשמרת שלך כנציג שירות בחברת כרטיסי אשראי? לזרוק לאחראי החניון שמוט הלסת איזה "היי" אדיש, ולהגיד לו שאתה כבר באיחור כי באסה, המהירות של האוטו הזה מוגבלת ל280 קמ"ש, ובכניסה לפתח תקווה תמיד קצת פקוק? כן, אין ספק שהיצור הפראי המושלם הזה ימשוך תשומת לב בכל מקום בעולם. בדיוק החומר ממנו בונים פנטזיות. המחיר שלו אגב, 235 אלף יורו. אם אתה מתכנן לייבא לך אותו לארץ, קח בחשבון שיש עוד מיסים, והכל ביחד יעלה לך כמיליון וחצי שקלים. בקטנה.
פרארי פורטופינו
החדשה של פרארי, שתנחת בתחילת שנת אלפיים ושמונה עשרה בישראל, צפויה לעלות כמיליון תשע מאות שקלים אצלנו, ונחשבת כמחליפה הרשמית של דגם קליפורניה. גם היפהפייה החלומית הזו מוצגת באדום הסקסי הקבוע של פרארי, ועם הגג הנפתח (ברור!). מה עוד? הפרארי פורטופינו, שקרויה על שם עיירת הדייגים הציורית שבריביירה האיטלקית, מאפשרת תאוצה ל-100 קמ"ש ב-3.5 שניות, ולמהירות מרבית של 320 קמ"ש. בדיוק מתאים לכביש איילון בשעות השיא של הבוקר. המכונית הזו נראית כמו פנטזיה של סרטי ג'יימס בונד, אולי בגלל שאנחנו רגילים לראות אותה מככבת בסרטים רבים.
ביטוח רכב (צילום: יח"צ)
הכי פסיכית מכולן: Pagani Huayra דגם 2018
המכונית האיטלקייה הכי יקרה בעולם. מכונית העל הזו נבנית בעבודת יד על ידי מייסד החברה הורסיו פגאני, שמייצר רק מכוניות ספורט מטורפות, חד פעמיות ויקרות להחריד. מחירה בחו"ל...תחזיקו חזק: קרוב לשני מיליון דולר. תעשו חישוב כמה זה יעלה לכם לייבא אחת כזו באופן אישי לארץ, כולל מיסים. עלינו זה גדול.
טריוויה: מה הסכום הכי גבוה אי פעם שמישהו שילם על מכונית?
אם כבר אנו עוסקים במכוניות יקרות, לא יכולנו שלא לשים לב לפרט טריוויה מעניין ומשעשע: המכונית שנמכרה במחיר הגבוה אי פעם דווקא היתה מכונית בת יותר מחמישים. בכתבה שפורסמה באתר ynet בשנת 2014, דווח על אספן מכוניות קלאסיות ששילם יותר מ-38 מיליון דולר עבור פרארי 250GTO משנת 1962, וקבע בכך שיא חדש - הסכום הגבוה בהיסטוריה ששולם על מכונית. מה אנחנו למדים מכך? למכוניות יש ערך רגשי ותרבותי, ולעיתים קרובות אנשים רוכשים מכונית בגלל שיקולים רבים שאינם קשורים בכלל לנהיגה, לבטיחות, או לכל פרמטר אחר שמלווה אותנו בעת רכישת רכב חדש. הרוכש המאושר לא רצה להיחשף בשמו, ולכן לעולם לא נדע אם הוא היה מישהו מפורסם שכולנו מכירים, או איזה מיליונר תימהוני שרכש מכונית ישנה במחיר ששווה כמעט לחוב של מדינת ישראל.
מה משותף לכל המכוניות האלה ולמכונית הפרטית שלך?
אז נכון, המכונית שלך היא לא חיית הפרא שמשתוללת בכבישים, ומוציאה לכולם את העיניים. המכונית שלך, קרוב לוודאי, לא תגרום לעובדים בחברה שלך לרדת למטה ולבדוק את המכונית שלך תוך שהם משפשפים את עיניהם בתדהמה. דוגמניות לא יעצרו אותך ברמזור וידחפו לך את כרטיס הביקור שלהן, ולעולם לא תוכל להגיע לשלושת מאות קמ"ש, לא משנה כמה הכביש יהיה פנוי (והוא אף פעם לא יהיה פנוי...). אבל מה שמשותף למכונית שלך, ולמכוניות העל שהוזכרו קודם, הוא שלכולן יש ביטוח רכב, שמאפשר לבעלי מכוניות היוקרה לשמור על המכוניות שלהם, ולך לשמור על המכונית שלך. כי זה לא באמת משנה, שהמכונית שלך עלתה פרוטות יחסית לפרארי למשל. המכונית הזו היא עדיין אחד הנכסים שלך, ועליך לשמור עליה, ולבטח אותה באופן הטוב ביותר, כדי ששום דבר לא יקרה לה, ואם יקרה – שיהיה גרם שמטפל בה גם מבחינת התשלום במוסך וגם מבחינת הטיפול בתאונה / התנגשות / גניבה ועוד. ביטוח רכב אמור לשמור על הרכב שלך מפני טעויות אנוש כמו תאונות או התנגשויות, אבל גם במקרים של פגעי מזג אוויר, גניבת הרכב ועוד.
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.
השבוע הגיע ראש הממשלה בנימין נתניהו, יחד עם ראש עיריית נתניה, אבי סלמה, ופמליית מאבטחים, לקפה גרג בקניון השרון, בנתניה. את ראש הממשלה ופמלייתו קיבל במקום זכיין הסניף, דניאל סויסה, שאירח את אותם. במהלך הביקור הזמין נתניהו אספרסו וסודה. לאחר כחצי שעה, עם השלמת ההפסקה הקצרה, המשיכו אנשי הפמליה בדרכם. הביקור עורר עניין בקרב הסועדים והנוכחים במקום, עבורם הפכה עצירת הקפה השגרתית לרגע לא שגרתי עם ראש הממשלה.
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.