חשד: כנופיה חדרתית ביצעה עשרות פריצות מתוחכמות בצפון הארץ
מאת: שלומי גבאי יום שישי,
9 בפברואר 2018, 11:23
מהחקירה עולה כי הכנופייה נהגה להשתמש בשיטות מיוחדות ומתוחכמות שאינן שגרתיות. מעצר החשודים נעשה בתום חקירה סמויה ושימוש באמצעים טכנולוגיים. עורכי דינם: "מרשנו מכחישים בתוקף את המיוחס להם"
בתום חקירה סמויה של המחוז הצפוני במשטרה נעצרו 5 תושבי חדרה בשנות ה-30 לחייהם ע"י צוות חקירה מיוחד שהוקם בחשד לביצוע של למעלה מ-20 מקרי פריצה לדירות בעיר כרמיאל ובסביבתה תוך שהם פועלים בשיטה מתוחכמת מאוד שטרם נראתה בארץ בעבר וגונבים רכוש רב יקר ערך.
המשטרה ביצעה האזנות סתר ופעולות עיקוב סמויות
במהלך החקירה שהתנהלה מספר חודשים, ביצעה המשטרה האזנות סתר ופעולות עיקוב סמויות. חלק מהחשודים נעצרו בעיר כרמיאל בנסיבות מחשידות שברכבם רכוש החשוד כגנוב וחלקם נעצרו בעיר חדרה. בחיפושים שביצעו הבלשים בביתם נמצא רכוש רב החשוד כגנוב מהדירות שנפרצו ובמשטרה פועלים לאיתור חשודים נוספים שהיוו חלק מהכנופיה הנועזת. החשודים מכחישים בתוקף את מעורבתם באירועי הפריצה וטוענים לחפותם אולם במשטרה סבורים שהם הצליחו לפצח את הכנופיה האימתנית.
עורכי הדין יהלי שפרלינג ודורון נוי צילום: שלומי גבאי
מעצרם של החשודים הוארך פעמיים ע"י בית משפט השלום בעכו לאחר שהמשטרה הגישה לשופט פלאח חומר סודי בו ישנם ראיות לכאורה הקושרות את החשודים לביצוע העבירות. מנגד טוענים הסניגורים יהלי שפרלינג, דורון נוי ואייל אוחיון כי מרשם חפים מפשע והחוקרים טרם הטיחו בהם ראיות חותכות הקושרות אותם לביצוע העבירות.
ממשטרת ישראל נמסר: "במשטרת כרמיאל התנהלה חקירה סמויה שעניינה התפרצויות מתוחכמות לבתי דירה בעיר. בפעילות מורכבת בשיתוף כוחות גלויים וסמויים בשילוב אמצעים טכנולוגיים נעצרו מספר חשודים בביצוע ההתפרצויות בעיר כרמיאל ובמקומות נוספים. משטרת ישראל תמשיך לפעול בנחישות כנגד עבריינים אשר יפגעו או ינסו לפגוע בשלומם ורכושם של אזרחי ישראל, בכל מקום ובכל זמן."
עורכי הדין יהלי שפרלינג, דורון נוי ואייל אוחיון המייצגים את החשודים מסרו: "מרשנו מכחישים בתוקף את המיוחס להם, מדובר בחשדות מופרכים ואין לנו כל ספק שהם ישוחררו ממעצרם כבר בימים הקרובים".
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.