מנהלי מרכזי צעירים מכל הארץ הגיעו לסייר בחדרה וללמוד על העשייה של מרכז הצעירים "טורבינה", על קהילות הצעירים, ועל שיתופי הפעולה עם העירייה
בשבוע שעבר הגיעו לחדרה מנהלים ממרכזי צעירים ברחבי הארץ ונציגיהן של קרנות גנדיר ושחף לסיור ומפגש עם קהילות בחדרה, צעירים וצעירות תושבי העיר, שאוהבים את היישוב שלהם ורוצים להישאר, להשפיע, לעצב את פני עיר מגוריהם וליצור גאווה מקומית. במרכז הצעירים חדרה הבינו כבר לפני מספר שנים את כוחן של הקהילות בכל הקשור להשפעה במרחב הציבורי וליצירת מעורבות של תושבים, וכיום פועלות שלוש קהילות של בני המקום, שהוקמו בעידוד וביוזמת מרכז הצעירים.
הסיור התקיים בהובלת מנהלת מרכז הצעירים העירוני "טורבינה" הדר מרום, ובהשתתפות קהילת האמנים, קהילת הסטודנטים "בוחרים מחר" וקהילת "אנחנו יוצרים חברה" (אי"ח), ועבר בתחנות שונות שחשפו את המבקרים לעיר, לסיפורי המקום ולסיפורי הקהילות. הסיור החל בקיר הגיבורות המקומיות ליד בניין עיריית חדרה, שאותו הגתה ויצרה קהילת האמנים בחדרה. במקום חיכו נציגות מקהילת האמנים שסיפרו על הקהילה בכלל ותהליך העבודה על הקיר בפרט.
משתפים פעולה. סיור בשוק העירוני בחדרה (צילום: באדיבות דוברות העירייה)
בהמשך, בקפה אחד העם המשוחזר, פגשו המבקרים את נציגות קהילת הסטודנטים "בוחרים מחר", שסיפרו על הערך ההיסטורי של המקום, עבודות השחזור של השדרה וכיצד מעורבותן בקהילה משנה את חווית חייהם בעיר.
בפיאצה הפתיעו חברי אנסמבל היוצרים של קהילת אי"ח שהציגו מערכון, ניגנו ושרו. מהפיאצה המשיך הסיור לסמטת אורנשטיין לראות את ציור הקיר לייקה בחלל שאותו יצרו צעירים חדרתיים במסגרת קהילת אמנות בחדרה. שם פגשו המבקרים את חבר מועצת העיר והממונה על תיק הצעירים אמיר ימין שסיפר על העיר חדרה ועל פעילותו של מרכז הצעירים לקידום אוכלוסיית הצעירים בעיר.
הנקודה האחרונה בסיור הייתה בשוק העירוני, שם פגשו המבקרים את חברת מועצת העיר והממונה על תיק שימור אתרים ואיכות הסביבה חדוה יחזקאלי, ששוחחה עימם על הפוטנציאל האדיר הטמון בשיתופי הפעולה בין העירייה, מרכז הצעירים והקהילות, לביצוע מיזמים משותפים לקידום העיר ושיפור חזותה. במפגש שהתקיים בשוק ניתן היה להתרשם מפרויקט הפלייס מייקינג שביצעה קהילת האמנים במקום, בהובלתה של הדס גרטמן, מובילת הקהילה. השוק היווה דוגמה מרהיבה לשיתופי הפעולה, והמבקרים יכלו לעמוד מקרוב על פעילות קהילת האמנים בציורים על גבי הקירות בשוק וראו איך יוצרים דיאלוג של עשייה משותפת.
הסיור ברחבי העיר הותיר רושם רב על המבקרים. לדברי מנהל מרכז הצעירים דימונה, "זו הייתה הצגת תכלית מרשימה, צבעונית ומרתקת של כלל הקהילות הצעירות הפעילות בזירה העירונית החדרתית, ובהחלט עוררה השראה והיוותה דוגמה מצוינת לחשיבות של הקמת קהילות בנות מקום ושל שיתופי הפעולה הפוריים ביניהן". מרום מזמינה צעירים ותושבים נוספים לפנות מרכז הצעירים "טורבינה" למידע נוסף על הקהילות וכיצד מצטרפים לפעילותן.
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!