ראש העיר, סגניו וחברי מועצה השתתפו בסרטון הומוריסטי שנועד לעודד סטודנטים להיעזר במתחם הלמידה שנפתח במרכז הצעירים העירוני
נבחרי ציבור של עיריית חדרה, ראש העירייה צביקה גנדלמן, סגנית ראש העיר חדוה יחזקאלי, סגן ראש העיר רומן גישר, וחברי הנהלת העיר שי ברכה ואמיר ימין, הוכיחו שהם ניחנו בחוש הומור מפותח, לאחר שגילמו סטודנטים בתקופת מבחנים בסרטון שצולם במרכז הצעירים העירוני "טורבינה".
ראש העיר צביקה גנדלמן במרכז הצעירים (צילום: באדיבות דוברות העירייה)
הסרטון ההומוריסטי "דברים שסטודנטים אומרים", נולד כיוזמה יצירתית ומשעשעת של קהילת הסטודנטים "בוחרים מחר", הפעילה במרכז הצעירים העירוני. "בוחרים מחר" היא תוכנית מיסודה של הסוכנות היהודית, במסגרתה התגבשה קבוצה של 19 סטודנטים צעירים, תושבי חדרה, הפועלים לקידום ושיפור חיי הצעירים וליצירת רשת קהילתית צעירה, משפיעה ומחוברת לעיר.
אחד הצרכים שהסטודנטים זיהו הוא הצורך במרחב למידה בתקופת המבחנים העמוסה, אשר ייתן מענה לאלפי הסטודנטים תושבי העיר המחפשים אחר סביבה שקטה, זמינה ומזמינה שבו יוכלו ללמוד שעות ארוכות. מרכז הצעירים העירוני נענה ליוזמה והקדיש את החלל המעוצב בקומה העליונה לטובת מתחם למידה.
במטרה להפיץ את הבשורה לסטודנטים החדרתיים, הוחלט להפיק סרטון הומוריסטי שיגיע לכל סטודנט בעיר, ויזמין ללמוד במרכז הצעירים. הסרטון הקצר והמשעשע צולם במתחם הלמידה וכולל ביטויים השגורים והמוכרים לכל סטודנט במיוחד בתקופת המבחנים.
כאמור, בכירי העירייה התגייסו לסייע, וגילמו סטודנטים המתכוננים למבחן. כך שלצד סטודנטים בני חדרה המופיעים בסרטון, מופיעים גם "הסטודנטים" גנדלמן, יחזקאלי, גישר, ברכה וימין, וכן מנהלת מרכז הצעירים העירוני "טורבינה" הדר מרום.
הסרטון הופץ ביוטיוב וברשתות החברתיות וזכה לתגובות אוהדות.
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
מדהים: כ-350 אורחים הגיעו להשקת קולקציית הערב החדשה של בית האופנה גולברי, שעוצבה בשיתוף מעצב העילית דרור קונטנטו, שחגגו לו גם בהפתעה יום הולדת 40. מי שהגיעו לפרגן: השרה מירי רגב, אופירה אסייג שהגיע יחד עם חברתה הטובה פולה בליק, שגית רביבו בגזרה דקיקה ביותר לאחר ניתוח שעברה, ויקי חלימי מ'חתונמי' שסיפרה שהיא בזוגיות חדשה ולא מסרה פרטים למעט 'שמאושרת ביותר', השחקן דין מרישניקוב ואשתו אנני, לאה שנירר שהגיע עם שלמת ערב קלאסית של דרור, רומי נוף שהתפנתה לפרגן למרות החזרות האינטנסביות ברוקדים עם כוכבים, גל גברעם שמהרה לצאת גם לחתונה של אור שפיץ, עוד הגיעו לפרגן: הזמרת זהבה בן, לאה ינאי, אירה דולפין, גלית יאצפן, רותם ישראל, מעיין דורי הנשואה הטרייה, קרן קדוש, השף אורן אוסידון, אורטל בניסנטי, ליבילינד ועוד.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.