המבצע נערך כחלק מפעילות נרחבת של רשות המסים כנגד מעלימי מס והון שחור. רופא שינייים מחדרה שזכה לביקרום של החוקרים שמצאו אצלו הכנסות שעליהן לא דיווח לכאורה אמר בתגובה לחוקרים: "התכוונתי לרשום בזמן החופשי שלי..."
במהלך מבצע של רשות המיסים שבו התבצעה פעילות ביקורתית בעשרות בתי עסק בחדרה והסביבה ונערכה כחלק מפעילות נרחבת של רשות המסים כנגד מעלימי מס והון שחור, במסגרת המדיניות של הגברת פעילות האכיפה לשיפור ושימור יכולת ההרתעה, הרחבת המודיעין, בין היתר על ידי עריכת מבצעי שטח, שמטרתם להביא לדיווחי אמת ולגביית מס אמת ובכך להגביר את השוויון בנטל בקרב האזרחים.
המבצע נוהל בראשות פקיד השומה חדרה
מבדיקת יומן ההכנסות של רופא שיניים, נמצא כי קיבל משני לקוחות שונים, שני תקבולים אחד בסה"כ 400 שקלים והשני בסה"כ 550 שקלים שבגינם לא הוציא קבלה או חשבונית כנדרש. הרופא, שדאג למלא את שעות הפנאי שלו בתוכן טען: "חשבתי שיש לי מספר ימים לרשום התכוונתי לרשום בזמן החופשי שלי"..
המקרה ארע בשבוע שעבר, בעת מבצע ביקורת של מס הכנסה בבתי עסק בחדרה, אור עקיבא , פרדס חנה- כרכור , בנימינה, קיסריה, אום אל פחם, כפר קרע, באקה אל גרביה ועוד, אשר כלל 178 ביקורות, מהן עלה כי בקרב 9% מהעסקים שנבדקו, לא נרשמו הכנסות כדין. למבצע, שנוהל בראשות פקיד השומה חדרה, נבחרו בתי עסק בתחום המסחר, התעשייה ומתן השירותים.
9% מהעסקים שנבדקו, לא נרשמו הכנסות כדין
בביקורת אצל בעל עסק למסגרות, נמצאו מספר שיקים דחויים שטרם הופקדו בבנק בסך 7,500 שקלים וכן מוצרים בסך 5,100 שקלים, שניתנו לו בעסקת בארטר, בתמורה לעבודות מסגרות שבגינם לא הוצאה חשבונית מס. בעל העסק השיב בתגובה "מחוץ למסגרת" וטען: "אני פוחד שהשיקים לא יכובדו לכן לא רשמתי אותם, לגבי עסקת הבארטר לא חשבתי שצריך לרשום עסקאות בארטר כאלו"...
סוכן ביטוח אופטימי במיוחד, שמבדיקת דפי חשבון בנק וספרי חשבונות שלו נמצאו העברות בנקאיות בחודש ינואר ופברואר 2018 בסך 105,195.70 שקלים, אשר בגינם לא הוציא חשבוניות או קבלות או כל תיעוד בספרים כנדרש, בטוח שמחר יהיה טוב יותר ואמר לחוקרים: "אם הייתם באים מחר הכל היה רשום אבל לא הספקתי לרשום"..
מבדיקת הספרים של בעל מסעדה, נמצא כי הוא קיבל מקדמה עבור ארוחה על סך 2000 שקלים, ביום 23.02.2018. מבדיקה במערכת הספרים נמצא שהכנסה זו לא נרשמה. בנוסף, נמצא כי אותו בעל עסק ביצע פעולות ביטול הכנסות בקופה רושמת תוך ביצוע רישום פעולות מינוס בקופה הרושמת בסך 91,000 שקלים, לחודשים ינואר פברואר. המסעדן סיפק הסבר מנומק ואמר: "בקשר למקדמה, הייתי רושם בכל מקרה אחרי האירוע. ולגבי הביטולים, חלק מועבר לקופה של הבן כי הבן פתח עסק וההכנסות ירשמו על הבן ועל השאר אני לא יודע כנראה העובדים גונבים אותי..."
במהלך הביקורת בחנות לממכר מוצרי טבק ונרגילה, התקיימה קניית ביקורת מקדימה, שלא נרשמה בספרי העסק כנדרש. תשובת בעל העסק המעשן: "הבן הקטן שלי היה בעסק ,אמרתי לו שירשום הכל והוא כנראה לא רשם ,זה גם עסק חדש ".
קבלן שיפוצים מחדרה, שלא רשם הכנסה בסך 6,000 שקלים, אותם קיבל מלקוחה בהעברה בנקאית, טען: "ההעברה הייתה לפני שבועיים, אולי היה לי לחץ בעבודה ולכן לא הספקתי לרשום את ה-6000 שקלים שקיבלתי".
לרגל השקת GOLBARY CLUB קו חדש של בית האופנה גולברי, שעוצב בהשראת עולמות הטניס והפאדל, יוצא המותג בקמפיין רחב, לחשוף את הקולקציה החדשה של פריטים המשלבים מראה ספורטיבי מוקפד, סטייל נקי ונוכחות אופנתית עדכנית. את הקמפיין מובילה הפרזנטורית אילנית לוי, ולצידה משתתפות שגית רביבו ולאה ינאי, חלק מנבחרת השגרירות של המותג גולברי. הקמפיין יחשוף לראשונה את הקולקציה המציגה פרשנות חדשה למלתחת הקיץ.
ברכות לדניאלה אטיה, סגנית מנהלת בית החינוך הממ״ד אביחי, שנבחרה לאחת מ-50 המורים המצטיינים בישראל במסגרת תחרות "המורה של המדינה". הבחירה בדניאלה, שעליה המליצו תלמידים, הורים וצוותי חינוך, הביאה גאווה גדולה לנתניה. דניאלה הגיעה לישיבת המועצה בנתניה יחד עם בני משפחה הגאים והמאושרים. חבר מועצת העיר ואיש החינוך ים מאיר קרן, ברך את דניאלה ואמר שמהיכרות אישית עם המשפחה הוא לא מתפלא שיצאו ילדה כזו מוצלחת.
תערוכה מסקרנת במיוחד: דקל הררי פותח תערוכת יחיד חדשה בגלריית Global Art בתל אביב והופך עיתונים יומיומיים לאמנות חדה ובועטת. באמצעות חיתוך, צבע ושכבות של כותרות, הררי בוחן כיצד שטף המידע, החדשות והשגרה מעצבים את הזהות שלנו. במקום לקרוא ולזרוק, הוא מעניק לעיתון חיים חדשים - כאלה שמכריחים לעצור ולהתבונן. התערוכה “[dd/mmm/yyyy]” עוסקת במתח שבין מידע, הרגל וזעזוע שנשחק בתוך מציאות חוזרת. הררי, שמגיע דווקא מרקע עסקי, מתרגם כותרות, מלחמות ושגרה לדימויים עוצמתיים שנשארים בתודעה. הפתיחה ב-20.5 בתל אביב, והתוצאה מבטיחה הרבה יותר מקריאת בוקר שגרתית. אוצרות - מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 20.6.2026.
מותג האיפור KIKO MILANO קיים השבוע אירוע השקת LOVE FUSION סדרת מוצרי בייס ליין חדשה, שאליו הגיעו מאות מוזמנים ונהנו מצפייה בסרט ״השטן לובשת פראדה״ בהוט סינמה כפר סבא. בין האורחים שהגיעו להשקה: טליה עובדיה, ליה נגה, טל תמם, עידן ברוליה ועוד. היה שמח!