כנגד 4 בנים מספרת ההגדה... ומנגד 4 פריטי מזון שיעזרו לכם לשמור על המשקל ולעבור את הפסח בשלום
חג הפסח הוא חג משפחתי, נסוב כולו סביב השולחן בארוחות משפחתיות ומפגשים עם חברים. בממוצע ניתן להעלות כ 5 ק"ג במהלך החג כולו, מה שרובנו מנסים למנוע, ולא תמיד בהצלחה יתרה. מזל כהן, מומחית לאימון ותזונה מציגה את 4 מרכיבי המזון שחייבים לאכול בפסח ובאמצעותם למנוע את תהליך ההשמנה כולו. " נודה על האמת, אי אפשר להתנזר בפסח ממצות עם שוקולד ומעוגת מצות מצופה בשוקולד, אבל אפשר לאזן את החג ולדאוג לאכול מזונות ממריצים ומעודדי שריפת שומן. שילוב של 4 מרכיבי הקסם יאפשרו לכל אחד לאזן את התזונה שלו במהלך החג ולמנוע עליה במשקל ללא סיבה ממשית. "
שקשוקה תרד (צילום: מיקי סויסה)
מזל כהן, מומחית לאימון ותזונה מציגה את 4 מרכיבי המזון שחייבים לאכול בפסח ובאמצעותם למנוע את תהליך ההשמנה כולו. " נודה על האמת, אי אפשר להתנזר בפסח ממצות עם שוקולד ומעוגת מצות מצופה בשוקולד, אבל אפשר לאזן את החג ולדאוג לאכול מזונות ממריצים ומעודדי שריפת שומן. שילוב של 4 מרכיבי הקסם יאפשרו לכל אחד לאזן את התזונה שלו במהלך החג ולמנוע עליה במשקל ללא סיבה ממשית."
מזל כהן. מומחית לאימון ותזונה צילום: יח"צ
ניתן למצוא בעמוד הפייסבוק של מזל כהן mazal cohen שלל טיפים, מתכונים ועצות כיצד לאכול נכון, לחיות אורח חיים בריא ולרדת במשקל.
1. נבטים, למה?
כי הם עתירי ערכים תזונתיים פי כמה מאות מירקות, מעניקים תחושת שובע לאורך זמן
ומאזנים את החשק למתוקים.
2. עלים ירוקים
עלים ירוקים פועלים כחומר ניקוי בריא לגוף שלך. פעילות הפירוק שלהם בגוף מסייעת בתהליכי ניקוי, ומעבר לכך הם עשירים בברזל. העלים הירוקים ניתנים לשילוב בכל ארוחה ובכל צורה. ובעצם שילובם בכל מנה אנו מאפשרים לגוף לנקות את עצמו ולפנות פסולת.
3. זרעי צי'ה
זרעי צי'ה הינם מקור מעולה לחלבון, אומגה 3 ושומן איכותי. כף אחת ביום ואת מסודרת!
היתרון הגדול של הזרעים הללו, שאין להם טעם ספציפי והם משתלבים כמעט עם הכל.
בשימוש במיוחד על הבוקר - מעודד חילוף חומרי ומסייע להורדה במשקל.
4. פירות
- חג הפסח מביא עימו מגוון רב של פירות עונה במגוון צבעים, ריחות וטעמים. פירות הם הממתקים של הטבע, ומהווים פתרון לקינוח קל בכל ארוחה. אכילת פירות מסייעת בשמירה על המשקל.
מתכונים יצירתיים לפסח:
שקשוקת תרד
חומרים:
2 קישואים פרוסים/ פטריות
1 כף שמן קוקוס
1 שן שום כתוש
500 גרם עלי תרד טריים 500 גרם עלי תרד טריים
מלח ורוד
פלפל שחור גרוס
6 ביצים
100 גרם טופו
אופן ההכנה
מקפיצים את הקישואים/ פטריות במעט שמן זית על חום בינוני עד להתרככות.
מוסיפים שום ותרד ומטגנים כ-5 דקות עד להתרככות. מתבלים לפי הטעם.
יוצרים גומות קטנות ושוברים בעדינות את הביצים אל תוך המחבת.
מבשלים את הביצים עד המידה הרצויה.
ומפזרים טופו מעל.
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.
השבוע הגיע ראש הממשלה בנימין נתניהו, יחד עם ראש עיריית נתניה, אבי סלמה, ופמליית מאבטחים, לקפה גרג בקניון השרון, בנתניה. את ראש הממשלה ופמלייתו קיבל במקום זכיין הסניף, דניאל סויסה, שאירח את אותם. במהלך הביקור הזמין נתניהו אספרסו וסודה. לאחר כחצי שעה, עם השלמת ההפסקה הקצרה, המשיכו אנשי הפמליה בדרכם. הביקור עורר עניין בקרב הסועדים והנוכחים במקום, עבורם הפכה עצירת הקפה השגרתית לרגע לא שגרתי עם ראש הממשלה.
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.