הרוכב השתתף במירוץ "גלגלים של תקווה". בבית החולים הרופאים נאבקו על חייו אך נאלצו לקבוע את מותו
רוכב אופניים מחדרה, בן 52, התמוטט הבוקר סמוך לשעה 09:30 מסיבה שעדיין לא ברורה במהלך מירוץ אופניים שנערך בעמק יזרעאל. צוות מד"א שאיבטח את האירוע הגיע למקום והחל בביצוע פעולות החייאה ברוכב שפונה לבית חולים העמק בעפולה תוך ביצוע פעולות החייאה. בבית החולים הרופאים המשיכו להיאבק על חייו אך נאלצו לקבוע את מותו.
מבצעים פעולות החייאה בשטח (צילום: דוברות מד"א)
חובש בכיר רכוב על אופנוע מד"א מאור אטדגי שטיפל ברוכב סיפר: "כחלק מההיערכות הרפואית של מד"א למירוץ האופניים התפרסנו עם אמבולנסים, ניידות לטיפול נמרץ ואופנועי מד"א על צירי המירוץ. מיד עם קבלת הדיווח במוקד החירום 101 של מד"א על הרוכב שהתמוטט הוזנקו צוותים למקום. ביצענו ברוכב שהיה מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה פעולות החייאה מתקדמות וממושכות שכללו תרופות, הנשמות, עיסויים ומכות חשמל והוא מפונה תוך כדי המשך טיפול רפואי מציל חיים וביצוע פעולות החייאה לבי"ח."
גלגלים של תקווה צילום: אהוד מלמד
עמותת “אתגרים” בשיתוף המועצה האזורית עמק יזרעאל ובחסות בנק הפועלים, עורכת זאת השנה ה-16 ברציפות את אירוע הספורט “גלגלים של תקווה” שכל הכנסותיו הינן קודש להמשך פעילות עמותת אתגרים. אלפי ספורטאים מקצועיים וחובבים, משפחות עם ילדים בכל הרמות והגילאים, קבוצות רכיבה וריצה מחברות וארגונים רבים, השתתפו באירוע לצד ילדים ומבוגרים עם מוגבלות. מטרת האירוע היא להעלות את המודעות הציבורית לחשיבות העצמתם של אנשים עם מוגבלות, ולגיוס משאבים לעמותת "אתגרים".
"גלגלים של תקווה" נולד כצורך לגיוס משאבים והעלאת המודעות בציבור לפעילותה של העמותה ששמה ליעד ערכי קידום והעצמה, שילוב חברתי, תעוזה והפיכת מוגבלות למסוגלות. באירוע רוכבים ורצים יחדיו חובבים ומקצועיים, קבוצות רכיבה וריצה ומשפחות עם ילדים לצד רוכבים עם מוגבלות.
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".