מאות מיוצאי הקהילה האתיופית השתתפו במפגש תושבים עם בכירי העירייה שהתקיים בבית המורשת ליהדות אתיופיה. במסגרת מפגשים עם תושבים שמובילה עיריית חדרה
עיריית חדרה מקיימת מפגשים עם תושבים ברחבי העיר, בהשתתפות ראש העיר צביקה גנדלמן, נבחרי ציבור והצוותים המקצועיים של העירייה הפועלים למתן מענה מיטבי לכל סוגיה שמעלים התושבים. עד כה התקיימו מפגשים עם תושבים בשכונות השונות, מפגשים עם קהילת עולי צרפת, עולי חבר העמים, וכעת כאמור גם יוצאי אתיופיה.
המפגש התקיים בבית המורשת ליהדות אתיופיה, בהשתתפות ראש העיר גנדלמן, סגנית ראש העיר חדווה יחזקאלי, צוות מקצועי של העירייה, קסים, אנשי ציבור מבני העדה ותושבים רבים. במהלך המפגש בירך ראש העיר את טספאי אדרג'או שנבחר לעמוד בראש הרשימה של בני הקהילה בחדרה, ואיחל הצלחה לרשימה החדשה.
גנדלמן מברך את טספאי אדרג'או (צילום: דוברות העירייה)
ראש העיר וכל הדוברים האחרים הדגישו כי על הקהילה האתיופית לשמור על איחוד ובכך להעצים את כוחה. במשך שעה ארוכה הודו אנשי הקהילה על העשייה העירונית המתבצעת לקידום יוצאי אתיופיה בחדרה, כולל טקסי זיכרון לנספים בדרך לישראל, אירועי סיגד עירוניים, אירועי תרבות, וכמובן בית המורשת שנחנך לפני מספר חודשים לטובת פעילות של תיעוד, תרבות וקהילה.
בתום המפגש העניק ראש העיר שי צנוע, עותק ממוסגר של מגילת היסוד לבית המורשת ותעודה ממוסגרת המעידה כי: "בית מורשת זה הוקם על-ידי עיריית חדרה להנצחת ההיסטוריה של יהדות אתיופיה, תרבותה, ערכי הקהילה, ותיעוד הסיפור רב האומץ של העלייה לארץ ישראל. בית המורשת ישמש את קהילת יוצאי אתיופיה בחדרה במטרה שיהפוך למרכז שוקק חיים ופעילות כפי צורכיהם, ובית שופע מידע ותכנים להנחלת ההיסטוריה והתרבות של העדה לדורות הבאים בעיר ובמדינה".
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.