סדנת הדרכה להתמודדות הורים עם ילדיהם המתבגרים התקיימה בשיתוף אגף הרווחה של עיריית חדרה ותיכון חדרה בית אליעזר
סדנת הדרכה להורי מתבגרים התקיימה בשכונת בית אליעזר, בשיתוף פעולה של תיכון חדרה בית אליעזר ושל היחידה העירונית למניעת התנהגויות בסיכון באגף הרווחה של עיריית חדרה.
בתיכון, בניהולה של אהובה אלמדו, מאמינים כי רווחתם הנפשית והצלחתם של תלמידים תלויים באפשרויות התקשורת עם ההורים ושיפור יחסי הורה-ילד באמצעות רכישת כלים להתמודדות הורית עם מאפייני גיל ההתבגרות בעידן המודרני.
גיל ההתבגרות הינו תקופת חיים מורכבת המעמידה אתגרים אישיים וחברתיים בפני המתבגרים ובפני הוריהם. העידן המודרני וההתפתחות הטכנולוגית הכניסה לשיח החברתי תכנים חדשים שדורשים ידע, הבנה והתמצאות, למידה מחודשת ושדרוג תפקיד ההורה מול המתבגר. הורים אשר להם ילדים בגיל ההתבגרות נתקלים לא אחת בקונפליקטים ובסוגיות שיש לתת עליהן את הדעת באמצעות התייעצות עם גורמים מקצועיים, על מנת לתעל את היחסים עם המתבגרים, ולהיות הורים מכוונים שיודעים גם להקשיב לצרכים.
יועצת שכבת ח' בבית הספר שירי סביון החלה את תהליך העבודה לגיוס ההורים לסדנת ההדרכה ההורית כבר בתחילת השנה וחברה למנהלת היחידה העירונית למניעת התנהגויות בסיכון באגף הרווחה, מלי מלכין, בבקשה לסייע בהקמת הסדנה ואיתור מנחה מקצועית מתאימה לצורכי ההורים.
משתתפות הסדנה (צילום: דוברות העירייה)
הסדנה התקיימה אחת לשבוע במרכז הפנאי בשכונה. מנהלת מרכז הפנאי מירב נבון נרתמה למשימה וסייעה בהעמדת כיתה לרשות הסדנה. בנוסף, בני הנוער מפרויקט "קפה נוער" במרכז הפנאי הגישו להורים קפה ומאפה לפני כל מפגש ובדרך זו הנוער גויס והיה שותף בפעילות חברתית בקהילה.
הקבוצה מנתה 20 משתתפים מתוכם 3 זוגות הורים. מנחת הסדנה גליה עופר, מומחית לסדנאות הורים ונוער בתחום המיניות וגיל ההתבגרות, הובילה את הקבוצה ויצרה את הדינמיקה המאפשרת פתיחות, אמון, ושיח משמעותי ומלמד.
הסדנה עסקה בנושאי תקשורת חיובית, הצבת גבולות, זיהוי וחידוד ערכים הוריים, יצירת שיח עם מתבגרים, אתגרים התפתחותיים, התמודדות יעילה עם מצבי אלימות, חינוך לעצמאות, תיאור מקרים וניתוחם. השיח העלה דילמות וסוגיות התמודדות עם המתבגרים, החל בקימה בבוקר וסירוב ללכת ללימודים, בעיות משמעת, חרם חברתי, יצירת מוגנות למתבגרים, חברויות וזוגיות ועוד. בנוסף שמעו ההורים הרצאה של חוקרת נוער אלה תורג'מן ממחלק הנוער במשטרת חדרה שהתייחסה לסוגיית בני נוער מההיבט החוקי והמשפטי.
לדברי מלכין, "קבוצת הורים היא אחת מהדרכים להתמודדות עם נושאים משותפים ויוצרת תחושת אוניברסליות. הקבוצה היא כלי עבודה שמהווה מקור אנרגיה ומשאב לקבלת כוחות ולמידה משמעותית מעמיתים לדרך".
אגף הרווחה בניהולה של זיוה הימברג מעודד שיח עם הורים כדרך חיים ושואף להחזרת הסמכות ההורית לידיהם של ההורים כמבוגרים אחראים מובילים. הסדנה נותנת כלים ומשדרגת את המיומנויות ההוריות מול המתבגרים.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.
2. החורף הגיע לפארק המעיינות והעמק מתעורר לחיים: לרגל פתיחת העונה, הפארק משיק סדרת סיורי חורף מודרכים ברכבי גולף, המציעים שלוש חוויות ייחודיות המשלבות טבע, למידה והנאה משפחתית במרחבים הירוקים והפתוחים של הפארק. הסיורים מיועדים למשפחות עם ילדים, זוגות ומבוגרים, ומאפשרים לגלות את העמק בשיא יופיו החורפי. חפשו סיוריום בפארק המעיינות.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!