מטען חבלה ורימון רסס הושלכו לעבר ביתו של איש עסקים בחדרה
מאת: שלומי גבאי יום שישי,
20 באפריל 2018, 12:32
במשטרה מעריכים כי ישנה כוונה מצד אותם גורמים עבריינים לפגוע באותו איש עסקים ולכן הזהירו אותו לנקוט באמצעי זהירות ולשנות את אורח חייו
לאחר תקופה רגועה יחסית התחדשו לאחרונה הנסיונות לפגוע באיש עסקים מוכר המתגורר בחדרה אלא שהפעם העבירו העבריינים הילוך ולא בוחלים בשום אמצעי כדי להשיג את מבוקשם.
ביום חמישי בשבוע שעבר, בשעה 01:40, החריד פיצוץ עז את העיר חדרה לאחר שמטען חבלה שהונח בחצר ביתו התפוצץ וגרם נזק למבנה ורק בנס איש לא נפגע. כמה ימים קודם לכן הושלך רימון רסס לחצר הבית ולא התפוצץ.
מטען חבלה מאולתר
בשני המקרים נראה בשעות הקטנות של הלילה אלמוני רעול פנים רכוב על אופניים חשמליים מתקרב לחצר הבית ומשליך את חומר הנפץ. במשטרה הבינו מיד שהפעם מדובר בעלית מדרגה מצד העבריינים והחקירה הוטלה על היחידה המרכזית במחוז חוף שבעבר הצליחה לתפוס 4 תושבי האיזור שהורשעו ונכלאו לתקופות שונות בגין סחיטתו של אותו איש עסקים.
רימון רסס שהושלך לחצר לא התפוצץ צילום: אילוסטרציה
החוקרים פועלים כעת בעיקר במישור המודיעיני ומנסים לעלות על עקבות המבצעים ושולחיהם, איש העסקים החדרתי שהבין כי הפעם זה שונה, שדרג את אמצעי האבטחה האלקטרוניים סביב ביתו ואף הציב שמירה בשעות הלילה.
בשנים האחרונות סבלו איש העסקים וקרוביו מסדרת אירועים אלימים שכללו השלכת רימוני הלם ובקבוקי תבערה לעבר בתיהם ובתי העסק שבבעלותם, הצתת כלי רכבם ופגיעה ברכושם.
כאמור הצליחה המשטרה לפני למעלה משנתיים לפענח את מקרי הסחיטה ולהביא לכליאתם של 4 נאשמים אך לאחרונה שוב התחדש גל האירועים האלימים כלפי אותו איש עסקים אשר גורמים עבריינים מקומיים מנסים לסחוט ממנו כספים בשל סכסוך ישן שטרם נפתר.
במשטרה מעריכים כי ישנה כוונה מצד אותם גורמים עבריינים לפגוע באותו איש עסקים ולכן הזהירו אותו לנקוט באמצעי זהירות ולשנות את אורח חייו.
במקביל פועלת המשטרה באינטנסביות ללכוד את המבצעים ושולחהם בכדי למנוע אפשרות של פגיעה גם באותו איש עסקים או מי ממקרוביו ואף באזרחים תמימים שעלולים להיפגע במהלך נסיונות הפגיעה בו.
לאחר שהמראה החדש של גלית גוטמן זכה לחשיפה תקשורתית רחבה, ועורר באזז ברשתות החברתיות, נחשף המהלך שעומד מאחורי השינוי: קמפיין חדש למותג צבעי השיער אקסלנס קרם מבית לוריאל פריז. במסגרת הקמפיין, בהובלת אשת הטלוויזיה ואייקון הסטייל הישראלי גלית גוטמן, היא נפרדת לראשונה מזה שנים מהמראה הבלונדיני המזוהה עמה וחוזרת לגוון החום שליווה אותה בתחילת דרכה - צבע נעוריה.
פסטיבל האוכל של נתניה חגג בגדול בכיכר העצמאות והביא איתו ערב של טעמים, מוזיקה ואווירה נהדרת. רגע לפני העלייה לבמה תפסנו את סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, יחד עם סאבלימינל, באירוע שסיכם קיץ גדוש בפסטיבלים, הופעות ואירועים ברחבי העיר.
תערוכת יחיד של האמנית רותי סגל, "הכחול הגדול", תיפתח ב-10 בספטמבר בבית האמנים בתל אביב, באוצרותו של אריה ברקוביץ. התערוכה פורשת מבט על יצירתה לאורך השנים, כשהטבע ובמיוחד הים, השמיים והעצים, עומדים במרכזה. הצבע הכחול משמש כחוט המקשר בין העבודות, שבהן נעה סגל בין ריאליזם להפשטה. באמצעות משיכות מכחול רחבות וצבעוניות עזה היא מפרקת את נופי הטבע ומרכיבה אותם מחדש, כשהנוף הופך גם למרחב של זיכרון, רגש וגעגוע. התערוכה תוצג עד 3 באוקטובר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.