בית משפט השלום בראשון לציון נענה באופן חלקי לבקשת חוקרי להב 433 והאריך את מעצרם של קצין השב"ס ומעסיקי עובדי השירות החשודים בקבלת שוחד, זיוף, מרמה והפרת אמונים
הבוקר הובאו ה-5 לאולמו של השופט עמית מיכליס וחוקרי היחידה הארצית לחקירת סוהרים הציגו לבית המשפט חומר חסוי הקושר אותם לכאורה לביצוע העבירות המיוחסות להם.
משרדי להב 433 בלוד
על פי החשד, במהלך שנת 2017 ועד היום, הם קיבלו כספי שוחד מאסירים שעשו עבודות שירות במוסדות מוכרים בהוראת בית המשפט ובתמורה איפשרו להם להיעדר מהמקום ואף זייפו את שעות הנוכחות שלהם תוך שהם מעבירים דיווחי שקר לשלטונות שב"ס.
עו"ד שי לוי. מייצג את מנהלת העמותה צילום: שלומי גבאי
מעצרו של קצין השב"ס תושב מגדל העמק בן 50 הממונה על תחום עבודות השירות הוארך ב-6 ימים.
מעצרה של תושבת אחד הישובים הסמוכים לחדרה, בת 47, המנהלת עמותה בה מעוסקים עובדי השירות הוארך ב-48 שעות. בעניינה טען נציג המשטרה כי העניקה יחד עם קצין השב"ס לאותם אסירים שביצעו בעמותתה את עבודות השירות הטבות והקלות בדרכים שונות בתמורה לכספי השוחד.
בחקירתה שמרה החשודה על זכות השתיקה ולא שיתפה פעולה עם חוקרי המשטרה.
עו"ד שחר מנדלמן. מייצג את הרב המוכר צילום: יח"צ
מעצרו של רב מוכר תושב השרון הצפוני המעסיק עובדי שירות בבית העלמין בו הוא מתגורר הוארךב-48 שעות. הרב חשוד כי בתקופה האחרונה קיבל כספי שוחד מתושב פרדס חנה שמרצה עבודות שירות תחת פיקוחו ובתמורה העניק לו הנחות והקלות.
אותו אדם עוכב לחקירה אולם אושפז בבית החולים בשל לחצים בחזה וחקירתו טרם הושלמה. כן הוא חשוד שבמקרים נוספים העניק הקלות לעובדי השירות תוך שהוא חובר לקצין השב"ס שמקבל גם הוא שוחד ויחד הם מזייפים את שעות נוכחות.
מעצרה של תושבת ואדי ערה אשת חינוך ותיקה בת 58 המעסיקה גם היא עובדי שירות הוארך ב-48 שעות. כן הוארך ב-24 שעות מעצרו של תושב בקה אל גרביה בן 58 המעסיק גם הוא עובדי שירות בגין אותם חשדות.
בימים הקרובים יחקרו החשודים בצורה אינטנסיבית בכדי להבין את מימדי התופעה ובכדי להגיע לכל המעורבים לרבות אותם אסירים שביצעו את עבודות השירות בעמותות המדוברות ושילמו כספי שוחד בכדי להתחמק מעונשם.
עו"ד שי לוי המייצג את מנהלת העמותה אמר בעקבות ההחלטה להאריך את מעצרה של מרשתו: "שחרורה של מרשתי צפוי בימים הקרובים"
עו"ד שחר מנדלמן אמר: מרשי מסר גרסה מלאה ומפורטת ונתן הסברים מפורטים לחשד המיוחס לו המשמיטים את הקרקע מתחת לחשדות המשטרה. עסקינן באדם מכובד, אב לארבעה ילדים, ללא עבר פלילי המתנדב שנים רבות למען הקהילה וכולי תקווה כי בסופ של יום החשד יסתבר כמופרך"
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".