הרצוג בשבתרבות בחדרה על אסון השטפון: "יש צורך לחוקק מתן סמכות פיקוח מלאה למשרד החינוך על המכינות, הן מתוקף נסיונו של המשרד בנושא זה". אלדד יניב ממובילי המחאה נגד השחיתות התייחס לעניין הפגנות ואמר: "אנשים מקבלים איומים כל יום. ברור שאני חושש לחיי."
ראש האופוזיציה, ח"כ יצחק (בוז'י) הרצוג, באירוע שבתרבות בחדרה: "מדינת ישראל חוותה השבוע אסון קשה לעיכול. מדינה שלמה מתאבלת על זיו העלומים, בנות ובני נוער אוהבי הארץ שקיפחו את חייהם באסון נורא.
הרצוג. "מדינת ישראל חוותה השבוע אסון קשה לעיכול." (צילום: שלומי גבאי)
קשה להבין כיצד בני נוער יוצאים לאזור סופה בלי פיקוח ואיזון בשיקול הדעת. יש צורך לחוקק מתן סמכות פיקוח מלאה למשרד החינוך על המכינות, הן מתוקף נסיונו של המשרד בנושא זה והן בהיותו מעורב מאד ומתוקצב גם דרך משרד זה.
יש לקחת בחשבון את המאפיין הייחודי של המסגרות הללו, שעיקר המשתתפים בהן הם מעל גיל 18 ודוחים גיוס לגיל 19. המכינות הקדם צבאיות הן מפעל נדיר ומשובח שיש לשמר אותו ולטפח אותו ולעודד מנהיגות והתנדבות בדור הצעיר.
אלדד יניב. ממובילי המחאה נגד השחיתות צילום: שלומי גבאי
בנוגע למושב הכנסת שייפתח ביום שני הקרוב אמר ראש האופוזיציה כי, "המושב שייפתח ביום שני יהיה בסימן מלחמת עולם להגנת הדמוקרטיה הישראלית. הנסיון בעידן הנוכחי מלמד שדמוקרטיות לא קורסות ונעלמות באיבחה: בהפיכה או מהפכה אלא דווקא בתהליך גסיסה ושיתוק שמתחיל בהחלשת שומרי הסף, מערכת המשפט, בית המשפט העליון, גורמי האכיפה ושיתוק התקשורת ואבדן הנורמות.
בכל אלה נוקטת הקואליציה הקיימת בצורה מסוכנת מאד, החותרת ממש תחת אושיות הדמוקרטיה הישראלית ולכן אין פה מקום לפשרות ויש להתעקש על עקרונות היסוד של האבות המייסדים של המדינה, שנתנו לנו דמוקרטיה בריאה ועצמאית."
הרצוג הוסיף כי יש לעשות הכל כדי לשמר את המחנה הציוני, דהיינו השותפות בין מפלגת העבודה לתנועה בראשות לבני וכי הוא מגבה באופן מלא את אבי גבאי במאמציו לחזק ולהוביל את המחנה הציוני ולהביא אישים נוספים לצמרת המחנ"צ.
שבתרבות בחדרה צילום: שלומי גבאי
אלדד יניב ממובילי המחאה נגד השחיתות השתתף גם בשבתרבות חדרה אמר: ״השחיתות והשנאה הן החולאים של מדינת ישראל. מי שחושב שזה לא ייגמר ברצח פוליטי שני טועה. אנשים מקבלים איומים כל יום. גם אני בהפגנות מדי מוצאי שבת מאובטח על ידי שוטרים סמויים. ברור שאני חושש לחיי. זו שיגרה״.
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!