התוכנית נועדה לביסוס מעמדו של מרכז העיר והעצמת תפקידו כמרכז אזורי המספק שירותים לתושבים מכל יישובי הסביבה
הוועדה המקומית לתכנון ובנייה ערכה דיון להפקדה על תוכנית ההתחדשות העירונית במרכז העיר, המקודמת במשותף על-ידי עיריית חדרה ומשרד הבינוי והשיכון.
תוכנית ההתחדשות, המתוכננת על שטח של 1,756 דונם, נועדה לעודד התחדשות עירונית במרכז העיר ליצירת היררכיה ברורה של רחובות ראשיים ומשניים, צירים ירוקים ומוקדים עירוניים; תוספת זכויות בנייה למגורים, למסחר, ולתעסוקה; הגדלת מצאי השטחים למוסדות ציבור והשטחים הירוקים; הגדרת מדיניות לאופני התחדשות המבנים, וחלוקה למתחמים לפינוי-בינוי, מתחמים לעיבוי בנייה ומתחמים לאיחוד וחלוקה של מגרשים. התוכנית מקימה תשתית פרוגרמתית ליצירת מלאי תכנון של כ-6,000 יחידות דיור מעבר לקיים בתוכניות התקפות, תוך ראייה כוללת של התאמת התשתיות ברובע, לרבות מוסדות ציבור, שטחים ירוקים, דרכים וכדומה.
דיון בועדה המקומית (צילום: דוברות העירייה)
תוכנית התחדשות עירונית של מרכז העיר חדרה מתוכננת לביסוס מעמדו של המרכז העירוני ולהעצמת תפקידו כליבה הפועם של העיר וכמרכז אזורי המספק שירותים לתושבי האזור.
מטרת העל בתוכנית הינה עידוד התחדשותו של המרקם הקיים במרכז העיר מתוך רצון לייצר עירוניות מיטבית המביאה לאיכות חיים עירונית ברמה גבוהה, למרכז פעיל המשלב בתוכו מגוון שימושים עירוניים אשר יביאו לאינטראקציה מרבית במרחב הציבורי, רחובות תוססים ומקסום התועלות העירוניות, הן הכלכליות והן החברתיות, הכול תוך שימור ההיסטוריה הענפה וזהותה של העיר.
בנוסף תשפר התוכנית את חיבוריות חלקיה השונים של העיר אל טבורה, הן אורבאנית והן תחבורתית, משמרת את המרחב הציבורי אשר מתקיימים בו גם שטחים פתוחים גם מבני ציבור וגם מבני מגורים מסחר ותעסוקה כך שמתאפשרת צפיפות עירונית וציבורית איכותית.
התוכנית קובעת את מדרג הדרכים ואופיין בתוך המרכז באמצעות קביעת השימושים לאורכן, חתך הדרכים, יצירת צירים ירוקים לאורכן וקביעת העדפות לתחבורה ציבורית. הצוות המקצועי באגף ההנדסה המליץ לוועדה המקומית לקדם בברכה את הבשורה התכנונית אשר מביאה עמה התוכנית, ולהמליץ על הפקדתה בפני הוועדה המחוזית.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.