אגף החינוך של עיריית חדרה מוביל תוכניות הכנה לצה"ל בבתי הספר בעיר, במטרה לעודד גיוס משמעותי ותורם לצבא ולמדינה. במסגרת ההכנה יעלו החניכים על נתיב של הצלחה מתוך תחושת מסוגלות אישית
אגף החינוך של עיריית חדרה מוביל תוכניות הכנה לצה"ל בבתי הספר התיכונים, במטרה לעודד גיוס משמעותי לצבא ולשירות המדינה. את התוכניות מוביל אגף החינוך ביחד עם משרד החינוך ומסגרות החינוך הפורמאלי והבלתי פורמאלי.
במסגרת פרויקט ההכנה מופעלות תוכניות מגוונות, ביניהן "אחריי", פעילות הכנה לצבא בשעות אחר הצהריים. תוכנית זו פועלת יותר מ-20 שנה בפריסה ארצית, ובמסגרתה מכינים בני נוער בגילאי 16 עד 18, פיזית ומנטאלית, לאתגרי השירות הצבאי, תוך פיתוח מיומנויות להובלה ופיקוד בצה"ל.
צוות הכנה לצה"ל (צילום: דוברות העירייה)
תוכנית נוספת היא "אחריי" לבגרות, המשלבת הכנה לבגרות יחד עם הקניית ערכים חינוכיים של אחריות, תרומה לקהילה, התמדה ועוד. מטרת התוכנית לתת לחניך את תחושת המסוגלות האישית והביטחון שהוא יכול להצליח.
במסגרת זו יעלו החניכים על נתיב של הצלחה מתוך תחושת מסוגלות אישית, וזאת מתוך אמונה כי הצלחה בתחום הפדגוגי ופיתוח יכולת התמדה, יובילו שינוי ביכולת החניכים, שבעקבות כך יוכלו לבחור מה התחומים שמעניינים אותם ולהצליח. החניכים יהיו בעלי מיומנויות חברתיות וערכיות, ישפרו את יכולת יצירת הקשרים החברתיים שלהם, ויהיו בעלי סובלנות וכבוד לאחר.
עוד תוכנית היא עצמ"ה (ערכים, ציונות, מנהיגות, הגשמה), להקמת קבוצת מנהיגות נוער בתיכון חדרה, שנועדה להשפיע בקידום נכונות ומוכנות בני נוער אחרים לשירות משמעותי בצבא.
אגף החינוך מקדם גם את התוכניות: "יעדים", תוכנית כושר קרבי והכנה לצה"ל במימון של מינהל חברה ונוער; פרק משימה, במסגרתו נקלטים גרעיני נח"ל המגיעים לחדרה למסגרת שנתית, ופועלים בבתי הספר ובמועדוני נוער ברחבי העיר במטרה להעניק לתלמידים סיוע ברמה הלימודית, וכן העשרה חברתית חינוכית וערכית. הפעילות מתבצעת במסגרת מחלקת הנוער של העמותה העירונית "פנאי העיר", בשעות הבוקר בחטיבות הביניים ובתי ספר תיכונים ברחבי העיר, ובשעות אחר הצהריים במרכזי הפנאי בשכונות. תוכנית נוספת היא "זינוק בעלייה", הכנה לשירות משמעותי לבני נוער יוצאי אתיופיה.
במסגרת הפעולות לעידוד גיוס משמעותי מתוכננים יריד חשיפה להורים ולתלמידי חינוך מיוחד בתחומי הכנה, התנדבות, מקומות שירות ועוד. כמו כן פועלת עיריית חדרה לפתיחת מכללת נטעים, מכינה קדם צבאית האמורה להיפתח במהלך 2019.
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.