אגף החינוך של עיריית חדרה מוביל תוכניות הכנה לצה"ל בבתי הספר בעיר, במטרה לעודד גיוס משמעותי ותורם לצבא ולמדינה. במסגרת ההכנה יעלו החניכים על נתיב של הצלחה מתוך תחושת מסוגלות אישית
אגף החינוך של עיריית חדרה מוביל תוכניות הכנה לצה"ל בבתי הספר התיכונים, במטרה לעודד גיוס משמעותי לצבא ולשירות המדינה. את התוכניות מוביל אגף החינוך ביחד עם משרד החינוך ומסגרות החינוך הפורמאלי והבלתי פורמאלי.
במסגרת פרויקט ההכנה מופעלות תוכניות מגוונות, ביניהן "אחריי", פעילות הכנה לצבא בשעות אחר הצהריים. תוכנית זו פועלת יותר מ-20 שנה בפריסה ארצית, ובמסגרתה מכינים בני נוער בגילאי 16 עד 18, פיזית ומנטאלית, לאתגרי השירות הצבאי, תוך פיתוח מיומנויות להובלה ופיקוד בצה"ל.
צוות הכנה לצה"ל (צילום: דוברות העירייה)
תוכנית נוספת היא "אחריי" לבגרות, המשלבת הכנה לבגרות יחד עם הקניית ערכים חינוכיים של אחריות, תרומה לקהילה, התמדה ועוד. מטרת התוכנית לתת לחניך את תחושת המסוגלות האישית והביטחון שהוא יכול להצליח.
במסגרת זו יעלו החניכים על נתיב של הצלחה מתוך תחושת מסוגלות אישית, וזאת מתוך אמונה כי הצלחה בתחום הפדגוגי ופיתוח יכולת התמדה, יובילו שינוי ביכולת החניכים, שבעקבות כך יוכלו לבחור מה התחומים שמעניינים אותם ולהצליח. החניכים יהיו בעלי מיומנויות חברתיות וערכיות, ישפרו את יכולת יצירת הקשרים החברתיים שלהם, ויהיו בעלי סובלנות וכבוד לאחר.
עוד תוכנית היא עצמ"ה (ערכים, ציונות, מנהיגות, הגשמה), להקמת קבוצת מנהיגות נוער בתיכון חדרה, שנועדה להשפיע בקידום נכונות ומוכנות בני נוער אחרים לשירות משמעותי בצבא.
אגף החינוך מקדם גם את התוכניות: "יעדים", תוכנית כושר קרבי והכנה לצה"ל במימון של מינהל חברה ונוער; פרק משימה, במסגרתו נקלטים גרעיני נח"ל המגיעים לחדרה למסגרת שנתית, ופועלים בבתי הספר ובמועדוני נוער ברחבי העיר במטרה להעניק לתלמידים סיוע ברמה הלימודית, וכן העשרה חברתית חינוכית וערכית. הפעילות מתבצעת במסגרת מחלקת הנוער של העמותה העירונית "פנאי העיר", בשעות הבוקר בחטיבות הביניים ובתי ספר תיכונים ברחבי העיר, ובשעות אחר הצהריים במרכזי הפנאי בשכונות. תוכנית נוספת היא "זינוק בעלייה", הכנה לשירות משמעותי לבני נוער יוצאי אתיופיה.
במסגרת הפעולות לעידוד גיוס משמעותי מתוכננים יריד חשיפה להורים ולתלמידי חינוך מיוחד בתחומי הכנה, התנדבות, מקומות שירות ועוד. כמו כן פועלת עיריית חדרה לפתיחת מכללת נטעים, מכינה קדם צבאית האמורה להיפתח במהלך 2019.
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.