משטרת ישראל ממשיכה לפעול על פי תוכנית האמו"ן למען שלום הציבור וביטחונו ובמסגרת זו מגבירה את מגוון הפעילויות המבצעיות
משטרת ישראל ממשיכה לפעול על פי תוכנית האמו"ן למען שלום הציבור וביטחונו שהביאה לירידה של 98% במספר מקרי הפריצות לרכבים בחופי הים שבגזרת תחנת המשטרה בזכרון יעקב בשנת 2018 ביחס לתקופה המקבילה בשנת 2017.
בפעילות שהינה חלק מתוכנית האמו"ן (אסטרטגיות מניעה ומיקוד ניהולי), בוצע ניתוח מקיף של כלל עבירות הפע"ר אשר התרחשו בגזרת תחנת זכרון יעקב ומהניתוח אשר מהווה למעשה מענה לאזרח הנורמטיבי באזור מגוריו עלה כי % גבוה מאוד מהפריצות לרכבים, מתרחש בחופי הים אשר נמצאים בגזרת התחנה (מעיין צבי, הבונים, נחשולים).
העיקרון אשר הנחה את המשטרה בבואה לפעול אל מול עבירות אלו היה הגברת היוזמה במקביל לפעולות הסברה ומניעה אשר מהווים חלק מצעדי המניעה המצבית. חלק מצעדים אלו בוצעו בשיתוף המועצה האזורית חוף כרמל והביא להתקנת מצלמות אבטחה בחופים, הצבת שלטים המיידעים את המבקרים הצבתם של מצלמות אלו והגברת ההסברה להתנהגות מונעת פריצות.
המשטרה מגבירה יוזמה (צילום: שלומי גבאי)
בנוסף, מתוך ראיה כי שילוב זרועות אכיפת החוק מביא לאפקטיביות גבוהה בתוצאות, שולבו בפעילויות היזומות גופי אכיפה נוספים כגון רשות שמורות הטבע והגנים וזאת לצד פעילות חקירתית ענפה ומאומצת בשילוב אמצעים טכנולוגיים רבים, פעילות אשר הביאה בסופו של דבר למעצר חוליה אשר היתה אחראית לפריצות רבות לדירות ורכבים בשנת 2017.
בנוסף למעצר החוליה, החלה המשטרה בשנת 2018 לפעול במגוון פעילויות מבצעיות אשר סייעו להורדת הפריצות לרכבים כגון:
סיור קבוע על ידי צוות שיועד אך ורק לגזרת החופים בסופי השבוע.
הפעלת יחידת ג'יפים של מתנדבי התחנה בגזרת החופים על מנת להגביר את נוכחות ובולטות המשטרה במקום.
הגברת פעילות יחידת הפרשים בחופים.
הגברת הפעילויות הסמויה באזור החופים תוך הגברת שיתוף הפעולה עם יחידת התביעות המחוזית אשר הוביל להעלאת כתבי האישום כנגד עבריינים רצידיויסטים והרחקתם לזמן ממושך מאזור החופים.
מגוון פעילויות אלו ועוד הביאו כאמור להורדה של 98% באירועי ההתפרצות לרכב בתקופה שבין 1.1.18-31.8.18 וזאת ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".