בשיתוף משרד התיירות אירחה חברת "נחלים" כ-50 סוכני תיירות, שהגיעו לחדרה מכל הארץ, ליום שכולו סיורים וחוויות
"נחלים" החברה לפיתוח תיירות חדרה, בשיתוף משרד התיירות, ערכה סיור חשיפה לכ-50 סוכני תיירות מכל הארץ. סוכני תיירות הוזמנו לחדרה עקב פתיחתו של מרכז המבקרים החדש בבית הספר "אחד העם".
שדרת אמיר (צילום: דוברות העירייה)
את הסיור פתחו הסוכנים במלון "רמדה" בארוחת בוקר עשירה מול הנוף המרהיב המשתקף מקומת הכנסים בקומה 22. לאחר מכן צפו במופע גלישה במרכז הבילוי החדש "מול החוף ווילג'" ונחשפו לבריכה של גלישת האקסטרים הראשונה מסוגה בישראל.
מוזיאון המלחיות צילום: דוברות העירייה
בהמשך הגיעו הסוכנים למויאון המלח-פלפל הייחודי, שם התוודעו לראשונה לאוסף המונה כ-37 אלף מלחיות ופלפליות מכל העולם. לקיוסק ההיסטורי בשדרת אמיר מי טל, הגיעו הסוכנים לקראת הצהריים ונהנו מטעמו של הגזוז.
לאחר מכן הגיעו למרכז המבקרים החדש בבית הספר ההיסטורי "אחד העם", שם צפו בסרט חדשני ומרגש ושמעו על תוכניות הפיתוח של חברת "נחלים" מפי מנהלת השיווק לירון שי.
בחלקו האחרון של יום החשיפה, נסעו הסוכנים אל פארק נחל חדרה המחודש, נפגשו עם מנהל הפארק יוסי תורג'מן ושמעו על האתגרים ועל החידושים המתרחשים בפארק.
פארק נחל חדרה צילום: דוברות העירייה
את ארוחת הצהריים העשירה והמפנקת זכו הסוכנים לחוות בפיקניק שטח של "קפה טוב" שמפעילה עמותת "שכולו טוב" אשר מהווה מרכז הכשרה מקצועי שיקומי למתמודדים עם קשיים נפשיים ובכך למעשה תורמת לקהילה ולחוסנה.
"נחלים" שמה לה למטרה לשקם, לשפץ ולפתח אתרי תיירות בתחומי העיר; לחשוף ולהעצים את נכסיה הטבעיים של העיר; לקיים פעילות בתחום הנופש והתיירות; לפעול לשיפור איכות החיים הסביבה ותרבות הפנאי בעיר חדרה; לפתח ולעודד פעילויות קהילתיות, לרבות פעילויות נופש, תיירות וטיולים, ולפעול בשיתוף פעולה עם עיריית חדרה לקדם את העיר ולהעלותה על מפת התיירות בישראל.
134 ישראלים חטופים בעזה ברגע זה. לכל אחד מהם יש שם, פנים, משפחה, חברים, תחביבים – ועוגייה שהוא הכי אוהב לאכול.
כדי להשאיר את החטופים במודעות הציבורית, תלמידי מגמת מלונאות שף בבית החינוך אמית האופק אור עקיבא, הכינו את המתכון האהוב על 4 חטופים: פנקייקים אמריקאיים של קית' סיגל, כדורי שוקולד של אוריאל ברוך, עוגיות שוקולד צ'יפס של הרש גולדברג פולין ועוגיות חמאה של גיא גלבוע דלאל. בנוסף, אספו מצרכים והרכיבו משלוחי מנות למשפחות המפונים באור עקיבא. לכל משלוח כזה צורפו העוגיות האהובות על 4 החטופים, בתפילה לשובם ולחזרת המפונים לבתיהם בשלום. אביתר כהן, תלמיד כיתה י' שיתף: "היה לי כיף לחלק משלוחי מנות ולראות את החיוכים בתמורה. זה עושה ממש טוב על הלב".
ציון ברוך הפרזנטור של מותג יטבתה, הגיע גם השנה ביחד עם צוות עובדי יטבתה לחלק משלוחי מנות לילדים ולחיילים במרכז הרפואי קפלן מקבוצת כללית. במסגרת ההתנדבות, חולקו משלוחי מנות צבעוניים ועשירים במגוון מוצרים של חברת שטראוס, ומגוון משקאות חלב של מחלבת יטבתה, ביניהם השוקו האהוב של יטבתה, בעיצוב מיוחד לכבוד החג. את משלוחי המנות ציון ברוך ומתנדבי יטבתה חילקו במחלקות הילדים על מנת לשמחם וגם לחיילים לאות תודה והערכה על השירות המסור שלהם במלחמת חרבות ברזל. ישר כח!
עונת הפרפרים נפתחה בפארק "אגם הפרפרים" בקליל בבשורה משמחת – לפארק הגיעו באופן טבעי 50 זני פרפרים שונים מתוך סה"כ 62 פרפרים הקיימים באזור. פארק הפרפרים הינו מתחם פתוח ולא חממה סגורה כדי לאפשר לפרפרים באזור לשהות ולהתרבות בפארק. הפארק כולל ביוטופים טבעיים כולל כ-180 סוגי שיחים וצמחים רב-שנתיים וחד-שנתיים, רחבות של פרחי בר וצמחי תבלין, המותאמים למשיכת הפרפרים באזור. צורי דבוש יו"ר חב' קליל: "לאור העובדה שסמל הפרפר מתנוסס בלוגו של החברה החלטנו להקים את פארק הפרפרים כהגשמת חזון מתוך מחויבות לא רק לשמור על הטבע, אלא גם להחזיר לטבע".