לאחר אישור התוכנית להתחדשות עירונית ברחוב אלי כהן בוועדה המחוזית, חתם ראש העיר על התוכנית להפקדה ובכך קידם את הפרויקט צעד נוסף לקראת ביצוע
ראש העיר צביקה גנדלמן חתם על תוכנית להפקדה של התחדשות עירונית בשיכון אלי כהן בשכונת גבעת אולגה, וזאת לאחר האישור של הוועדה המחוזית להפקדתה. החתימה על התוכנית להפקדה מקרבת את הפרויקט כולו צעד נוסף לקראת ביצוע.
חותמים על ההסכם (צילום: דוברות העירייה)
ההתחדשות העירונית כוללת את תוכנית פינוי-בינוי באלי כהן, שקודמה בכוחות משותפים של עיריית חדרה ונציגי התושבים אשר פעלו לצד הוועדה המקומית, והשבוע נכחו גם במעמד החתימה של ראש העיר על התוכנית. עוד נכחו במעמד החתימה: מהנדס העיר אינג' נדב הדר, אדריכלית העיר ליטל שלף-דורי, מנהלת מחלקת התכנון צביה כהן, וחבר המועצה הנכנס צ'יקו וקנין.
עם נציגי התושבים במעמד החתימה צילום: דוברות העירייה
לדברי גנדלמן, מדובר בתוכנית מצוינת בעלת חשיבות חברתית ממדרגה ראשונה בנוסף לתרומתה האורבנית. גנדלמן: "הפרויקט יאפשר הקמת שכונה חדשה, איכותית ומודרנית, אשר תשדרג את איכות החיים והדיור לתושבי רחוב אלי כהן, וכן לתושבים חדשים שיגיעו בעקבות הפרויקט לשכונה".
עיריית חדרה מקדמת מזה מספר שנים את תוכנית ההתחדשות העירונית בשכונת אלי כהן. על-פי התכנון יפונו מבני שיכון טוריים ישנים, שחלקם נקבעו כמבנים מסוכנים, ובמקומם ייבנו יחידות דיור איכותיות חדשות במגדלים. החנייה בבניינים החדשים תהיה תת-קרקעית. מספר יחידות הדיור המיועדות לפינוי הוא כ-200, ובמקומן צפויות להיבנות כ-1,000 יחידות דיור, כאשר מרבית הבנייה בסמיכות לים באופן שניתן יהיה להתחיל בבנייה ללא צורך בהעברת הדיירים.
ייחודו של הפרויקט טמון בעובדה שמדובר בחילופי שטחים, מה שמאפשר בינוי-פינוי (קודם בונים ורק לאחר מכן מתבצע הפינוי). כלומר, היזם יבנה את הבניינים החדשים על שטח אחר ורק בתום הבנייה ייהרסו הבניינים הישנים. התושבים יוכלו להמשיך להתגורר בבתיהם עד לסיום הבנייה ולא ייאלצו למצוא דיור חלופי.
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.