החברה העירונית "נחלים" לעידוד ופיתוח תיירות בחדרה הפיקה חוברת תיירות מעודכנת, המרכזת את האתרים המרכזיים לטיול ובילוי פנאי בעיר
החברה העירונית "נחלים" לעידוד ופיתוח תיירות בחדרה הפיקה חוברת תיירות מעודכנת, המרכזת את האתרים המרכזיים לטיול ובילוי פנאי בעיר.
חברת "נחלים" פועלת לקידום תשתיות התיירות בעיר, ומפעילה את לשכת התיירות העירונית כתחנת מידע, מרכז תיאום תיירות ובילוי עירוני, ומרכז שיווק ומכירות. כחלק מפעילותה גיבשה לשכת התיירות חבילות תיור בעיר ונבנתה תוכנית תיירות חינוכית לימודית.
בראש דירקטוריון "נחלים" עומד ראש העיר צביקה גנדלמן. לדבריו, אתרי הטבע הייחודיים של העיר, הכוללים רצועת חוף, פארק נחל חדרה, ביצת זיתא, יער חדרה ועוד, מהווים מוקדי משיכה למטיילים מכל הארץ. גנדלמן: "לאתרי הנוף, הטבע והמורשת, וכן אירועי תרבות אטרקטיביים וסיורים יזומים, פוטנציאל תיירותי בלתי רגיל. חדרה היא מקום שכדאי לבקר בו, ואין לי ספק שבאמצעות החברה העירונית לתיירות נבנה את חדרה כעיר תיירות שתמשוך עשרות אלפי מבקרים מדי שנה".
שער החוברת (צילום: דוברות העירייה)
לדברי מנהלת לשכת התיירות לירון שי, מיקומה הפיזי של חדרה בלב הארץ מאפשר נגישות תחבורתית אליה וממנה, ומהווה נכס אסטרטגי ההופך את חדרה ליעד תיירותי אטרקטיבי ונוח.
חברת "נחלים" שמה לה למטרה לפנות לקהלים שונים ולחשוף את יתרונותיה של חדרה כעיר חוף, להעצים את נכסיה הטבעיים, חברתיים והתרבותיים, תוך שימת דגש על אופייה המיוחד של העיר: רצועת חוף ארוכה וזהובה, מצוקי כורכר וגבעות חול, שטחים ירוקים, פארקים וגנים לאומיים, נחל חדרה, שרידי ביצות ושלוליות יער, אתרי מורשת והיסטוריה רבת שנים, תשתיות אנרגיה לצד הגנת הסביבה, תעשייה מובילה ומרכז מדע וטכנולוגיה.
בחוברת החדשה פירוט מרשים בליווי תמונות מרהיבות של אתרים היסטוריים, מרכז מבקרים, פארקים ושמורות טבע, חופי ים, בילוי נופש ופנאי, רשימת מסעדות ובתי קפה, וכן חבילות אירוח לקבוצות, ימי כיף, מסלולי טיולים, תיירות חינוכית, ומפות תיירות.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.