משמר השכונה, המופעל על-ידי תושבים, והוקם בשיתוף מתנ"ס גבעת אולגה ואגף ביטחון ואכיפה של העירייה, התוכנית "עיר ללא אלימות" והשיטור העירוני
משמר שכונה הוקם בשכונת עין הים, בהובלת תושבי השכונה ובשיתוף מתנ"ס גבעת אולגה ואגף ביטחון ואכיפה של עיריית חדרה, התוכנית "עיר ללא אלימות" והשיטור העירוני. את משמר השכונה מפעילים התושבים בהתנדבות מלאה ומתוך תפיסה של פעילות ותרומה קהילתית.
מנהלת מתנ"ס גבעת אולגה, איה אנגל, תושבי השכונה שרוצים לקחת חלק במשמר השכונה מוזמנים ליצור קשר בטלפונים 053-7377041 (אריה) או 052-4485928 (אורי), או עם המתנ"ס 052-5166600 (מעיין). מטרת משמר השכונה היא שמירה על הבית, וזאת באמצעות הגברת הנוכחות והנראות בשכונה, סיורי מתנדבים במכוניות עם צ'קלקה (אור מהבהב), סיורים רגליים בשכונה ושיתוף פעולה עם השיטור העירוני בכל בעיה שעולה מהשטח.
משמר השכונה בעין הים (צילום: דוברות העירייה)
יצוין כי המתנדבים אינם מהווים תחליף לשיטור העירוני או למשטרה אלא לוקחים חלק במערך חברתי תגבורי שנועד לזהות תנועות חשודות בשכונה ולדווח בזמן אמת לכוחות הביטחון, למנוע ונדליזם, להוות דוגמה לבני הנוער בשכונה ולהעביר להם את המסר שכולם לוקחים חלק ביחד למען מטרה אחת טובה.
מנהל אגף אכיפה וביטחון בעיריית חדרה, איתן כהן, מציין כי משמר השכונה שהוקם בעין הים מצטרף למשמרי שכונה בשכונת הפארק ובבית אליעזר. באגף האכיפה והביטחון פועלים לסייע בהקמת משמרי שכונה גם בנווה-חיים ובשכונות נוספות.
לדברי כהן, השאיפה היא להקים משמר שכונה בכל השכונות, והוא מוכן להיפגש עם ועדים ועם תושבים ולהגיע לכל שכונה כדי להקים משמר שכונה.
על היעילות של משמר שכונות יעידו סיכומי שנה של ועדת האכיפה העירונית הכוללת גורמי ביטחון, אכיפה, חינוך, פנאי ורווחה, ובהובלת התוכנית "עיר ללא אלימות", לפיהם בשכונות שפעילות השיטור העירוני גובתה בפעילות משמר השכונה, חלה ירידה של עשרות אחוזים במספר הדיווחים על מטרדי ונדליזם, התקהלות, רעש וכדומה. לאור זאת הוחלט כי רתימת תושבים למאמץ המניעתי, היא אחד היעדים שיסייעו בצמצום תופעות אלימות ופשיעה.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.