במסגרת התרגול השוטף למוכנות לתרחישים שונים, ערכה העיריה כנס לרשתות השיווק בעיר, לריענון היערכותן ומסוגלותן לאספקת מזון גם במצבי חירום
עיריית חדרה, המתרגלת באופן שוטף את המוכנות להתמודדות במצבי חירום בתרחישים שונים, קיימה כנס היערכות בהשתתפות נציגי רשתות השיווק השונות בעיר.
מנהל אגף אכיפה וביטחון בעיריית חדרה, איתן כהן, מסביר כי מטרת הכנס הייתה לבחון את מידת ההיערכות של רשתות השיווק ומסוגלותן לאספקת מצרכי מזון חיוניים לתושבי העיר בשעת חירום.
בנוסף למנהל אגף אכיפה וביטחון ונציגי רשתות המזון, השתתפו בכנס גם נציגת העירייה הממונה על תיק המזון בשעת חירום, טובה יצחקי, נציגי מחלקת הביטחון, ונציגי רח"ל, רשות חירום לאומית שנועדה לתאם בין הגורמים השונים המטפלים באזרחים בשעת חירום.
כנס לשעת חירום (צילום: דוברות העירייה)
הכנס התקיים במסגרת היערכותה השוטפת של עיריית חדרה להתמודדות במצבי חירום, ובמסגרתו רועננו נוהלי החירום והתבצע תיאום ציפיות בין העירייה ורשויות הביטחון לבין רשתות השיווק השונות.
עיריית חדרה מתרגלת באופן שוטף המטרה להעלות את רמת המוכנות להתמודדות במצבי חירום, ואת הסנכרון בין המכלולים השונים (חינוך, רווחה, בריאות, מערך מתנדבים וכדומה), כולל תרגילי שטח, פתיחת מקלטים, פתיחת מרכז קליטה ומרכז משפחות; תרגול ממשקי עבודה עם יקל"ר (יחידת קישור לרשות) חדרה, רח"ל (רשות חירום לאומית), ועדת מל"ח (משק לשעת חירום), משרדי ממשלה, גופי סמך, ארגוני חירום ביטחון והצלה, ועוד. כל זאת נועד לאפשר לעירייה לתפקד כהלכה גם בשעות חירום, ולהמשיך במתן השירותים המוניציפאליים לתושבים.
לדברי איתן כהן, הכנס היה מוצלח מאוד ובהחלט סיפק תובנות חשובות להמשך.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".