במסגרת התרגול השוטף למוכנות לתרחישים שונים, ערכה העיריה כנס לרשתות השיווק בעיר, לריענון היערכותן ומסוגלותן לאספקת מזון גם במצבי חירום
עיריית חדרה, המתרגלת באופן שוטף את המוכנות להתמודדות במצבי חירום בתרחישים שונים, קיימה כנס היערכות בהשתתפות נציגי רשתות השיווק השונות בעיר.
מנהל אגף אכיפה וביטחון בעיריית חדרה, איתן כהן, מסביר כי מטרת הכנס הייתה לבחון את מידת ההיערכות של רשתות השיווק ומסוגלותן לאספקת מצרכי מזון חיוניים לתושבי העיר בשעת חירום.
בנוסף למנהל אגף אכיפה וביטחון ונציגי רשתות המזון, השתתפו בכנס גם נציגת העירייה הממונה על תיק המזון בשעת חירום, טובה יצחקי, נציגי מחלקת הביטחון, ונציגי רח"ל, רשות חירום לאומית שנועדה לתאם בין הגורמים השונים המטפלים באזרחים בשעת חירום.
כנס לשעת חירום (צילום: דוברות העירייה)
הכנס התקיים במסגרת היערכותה השוטפת של עיריית חדרה להתמודדות במצבי חירום, ובמסגרתו רועננו נוהלי החירום והתבצע תיאום ציפיות בין העירייה ורשויות הביטחון לבין רשתות השיווק השונות.
עיריית חדרה מתרגלת באופן שוטף המטרה להעלות את רמת המוכנות להתמודדות במצבי חירום, ואת הסנכרון בין המכלולים השונים (חינוך, רווחה, בריאות, מערך מתנדבים וכדומה), כולל תרגילי שטח, פתיחת מקלטים, פתיחת מרכז קליטה ומרכז משפחות; תרגול ממשקי עבודה עם יקל"ר (יחידת קישור לרשות) חדרה, רח"ל (רשות חירום לאומית), ועדת מל"ח (משק לשעת חירום), משרדי ממשלה, גופי סמך, ארגוני חירום ביטחון והצלה, ועוד. כל זאת נועד לאפשר לעירייה לתפקד כהלכה גם בשעות חירום, ולהמשיך במתן השירותים המוניציפאליים לתושבים.
לדברי איתן כהן, הכנס היה מוצלח מאוד ובהחלט סיפק תובנות חשובות להמשך.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.