ועדת המכרזים בעירייה בחרה סמנכ"לית שתעמוד בראש מינהל חברה וקהילה, ותהיה אחראית על תחומי חינוך, רווחה, תרבות, ספורט וקהילה בעיר
ועדת המכרזים של עיריית חדרה בחרה בד"ר אסנת ספורטה לתפקיד ראש מינהל חברה וקהילה. ד"ר ספורטה תכהן במעמד סמנכ"ל בעירייה, ובמסגרת תפקידה תנהל את כלל תחומי החינוך, הרווחה, התרבות, הספורט והקהילה בעיר חדרה.
ד"ר ספורטה (49), נשואה ואם ל-3 בנות, תושבת כפר-סבא. מרצה למדיניות ומנהל חינוך, ובעלת תואר שלישי במדיניות חינוך. בעבר ניהלה את אגף החינוך העל-יסודי בעיריית חולון, הקימה וניהלה בית ספר יסודי ברעננה והובילה את מחקר בתי הספר הניסויים בישראל במסגרת עבודתה כחוקרת באוניברסיטת תל-אביב. כמו כן, שימשה כיועצת אקדמית למנהלי בתי ספר חדשניים.
ד"ר ספורטה בוגרת התוכנית למנהיגות בבית הספר למינהל עסקים של אוניברסיטת הרווארד בארצות הברית, תכנית "אדוות" של ארגון "מעוז" להכשרת עתודה לדרג הבכיר של מערכת החינוך בישראל, וקורס להכשרת דירקטורים מטעם האוניברסיטה העברית.
במסגרת פעילותה הציבורית משמשת כחברת מועצת העיר ומשנה לראש העיר בכפר סבא.
יצירתית ובעלת חזון. ד"ר אסנת ספורטה (צילום: דוברות העירייה)
ד"ר ספורטה: "אני מודה לוועדת המכרזים בראשותו של מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון על האמון שנתנו בי ועל בחירתי לתפקיד סמנכ"ל בעירייה וראש מינהל חברה וקהילה. הקמת המינהל מעידה על סדר העדיפויות של ראש העיר צביקה גנדלמן, ועל בחירתו לשים את השירות לתושבי חדרה בעדיפות עליונה. האתגר העומד לנגד עיניי הוא להעניק לתושבי העיר בני כל הגילאים את השירות האיכותי ביותר, הנגיש ביותר והאדיב ביותר בתחומי החינוך, הרווחה, התרבות, הספורט והקהילה. אין לי ספק שבמאמץ משותף של כלל עובדי העירייה והשותפים נצליח להפוך את המצוינות בשירות בתחומים אלו לסטנדרט בר-קיימא".
תפקידה של ד"ר ספורטה יתכלל את אגף החינוך, פעילותו וכל שלוחותיו ומתקניו בעיר, את אגף הרווחה על כל פעילותו, תוכניותיו והמבנים והמתקנים המשרתים את התושבים. בנוסף יתכלל את כלל המרכזים הקהילתיים הפזורים בשכונות ואת פעילותם בעיר, את כל נושאי, מבני וסוגי הפעילות התרבותית והפנאי ואת כל פעילות ומתקני הספורט הקיימים בעיר.
לסמנכ"לית החדשה לחברה וקהילה צפויות סמכויות רבות, ביניהן גיבוש והוצאה לפועל של תוכנית הפעילות החברתית, חינוכית, קהילתית של עיריית חדרה; קידום ושיפור קשרי הגומלין והאינטגרציה בין הגופים והיחידות השונות הפועלות במינהל; מיצוי משאבים ושיתופי פעולה פוריים ויעילים.
בעיריית חדרה אומרים כי חיפשו אדם בעל חזון חברתי, חינוכי ואהבת אדם; בעל יצירתיות וכושר יזמות פדגוגית וחברתית, המכיר היטב את המערכת הציבורית הישראלית, וכי על-פי הרקורד שהציגה נראה שהסמנכ"לית החדשה עשויה לענות על הציפיות הללו.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".