בהצהרה שפרסמו היום 6 ראשי הרשויות נכתב: "לא נוותר. אנו יוצאים למאבק משותף כנגד הקמת שדה תעופה באזור השרון אשר עלול לפגוע קשות באיכות חיי התושבים ובשטחים הירוקים שלנו"
ראש העיר צביקה גנדלמן, ביחד עם עוד חמישה ראשי רשויות מקומיות מאזור השרון, המייצגים למעלה מ-רבע מיליון תושבים, הודיעו כי הם מתנגדים להקמת שדה תעופה בשרון,"התאחדנו על מנת לצאת במאבק משותף: ציבורי, תכנוני ומשפטי עיקש עד שנסיר את הסיכון לפגיעה בתושבים שלנו".
ראשי הרשויות הם: צביקה גנדלמן- ראש עיריית חדרה , אילן שדה - ראש מועצת מנשה, ד"ר גלית שאול -ראשת מועצת עמק חפר, עו"ד שרוני עזורי - ראש מועצת אליכין,עו"ד מורסי אבו מוך - ראש עיריית באקה אל גרבייה והגר פרי יגור- ראש מועצת פרדס חנה- כרכור.
ראשי הרשויות בסיום הפגישה (צילום: דוברות העירייה)
כזכור לפני כחצי שנה החליטה הוועדה לתשתיות לאומיות על הקמת שדה תעופה בחדרה מזרח כחלופה לשדה התעופה האזרחי בהרצליה. בשדה התעופה האמור מתבצעות מאות המראות ונחיתות ביום והוא משמש גם כבית ספר לטיסה בו מתקיימות גם טיסות הקפה להן השפעה משמעותית על מספר רב של ישובים באזור. בעקבות פניית ראש עירית חדרה צביקה גנדלמן וראש מועצה אזורית מנשה אילן שדה לשר האוצר משה כחלון הוחלט על הקפאת ההחלטה והשבת הדיון לוועדה. עד כה טרם נקבע מועד לדיון.
מפגש ראשי הרשויות צילום: דוברות העירייה
ראשי הרשויות דרשו היום לקבוע בהקדם דיון בוועדה בנושא. ראשי הרשויות ציינו בפגישה כי אחד הקריטריונים המרכזיים לתוכנית למיקום שדה התעופה באזור השרון היא הקרבה לתל אביב על מנת שיהיה בקרבת מגורי בעלי הון בעלי מטוסים פרטיים.
בהצהרה שפרסמו היום ראשי הרשויות נכתב כי," אנו לא נוותר, אנו יוצאים למאבק משותף כנגד הקמת שדה תעופה באזור השרון אשר עלול לפגוע קשות באיכות חיי התושבים ובשטחים הירוקים שלנו. לא ניתן לממשלת ישראל להנחית את שדה התעופה מהרצליה על הגב שלנו היות ומדובר בהעברת מפגע בתושבים במקום אחד למפגע לתושבים במקום אחר. לא ניתן לממשלת ישראל להנחית את שדה התעופה מהרצליה על הגב שלנו בכדי לקדם אינטרסים של נדל"ניסטים ובעלי הון מפונקים בעלי מטוסים פרטיים שמצד אחד לא מעוניינים שיהיה להם רעש אך מצד שני מעוניינים לטוס במטוסים שלהם ולהרעיש לנו מעל הבתים ובכך לפגוע בתושבים שלנו".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.