טקס השבעה ל-120 חניכי תנועת הנוער המשטרתית "שחקים"
מאת: שלומי גבאי יום ראשון,
31 במרץ 2019, 19:35
משטרת ישראל ערכה היום (יום א') באור עקיבא טקס השבעה ל 120 חניכי תנועת הנוער המשטרתית "שחקים" ממחוז חוף
הטקס התקיים בראשות מ"מ מפכ"ל משטרת ישראל - ניצב מוטי כהן, מ"מ סמפכ"ל ניצב אלון לבבי, מפקד מחוז חוף - ניצב פרץ עמר, ראש אגף השיטור - ניצב אמנון אלקלעי, ראש חטיבת קהילה ומתנדבים - תת ניצב סיגל בר צבי סגל פיקוד מחוז חוף, ראש עיריית אור עקיבא - מר יעקב אדרי ובני משפחות החניכים.
טקס השבעת בני הנוער (צילום: דוברות המשטרה)
כחלק ממעורבות המשטרה בקהילה ומתוך אמונה כי בני הנוער של היום הינם העתיד של המדינה, פיתחה משטרת ישראל את תנועת הנוער "שחקים", במחוז חוף החלה פעילות התנועה לפני כשנה בתחנות המשטרה: נהריה, זבולון, חיפה, אור עקיבא וזכרון יעקב.
החניכים בטקס באור עקיבא צילום: דוברות המשטרה
כאמור, תנועת שחקים מיועדת לבני נוער מכל רחבי הארץ ומטרתה בין השאר להקנות ערכים הקשורים לכבוד הזולת, אהבת הארץ, הכרת משטרת ישראל וערכיה ועוד. כל זאת במטרה ובאמונה כי פעילות זו עשויה להפוך את בני הנוער לאנשים טובים יותר המעורבים יותר בחברה שיוכלו להשפיע ולשמש מודל עבור חבריהם בכל הקשור לפעילות חברתית וציות לערכי החוק.
במהלך הטקס אמר מפקד מחוז חוף , ניצב פרץ עמר: "מדובר בפרויקט ייחודי הממחיש את חשיבות הקשר בין משטרת ישראל לקהילה, כאשר עצמתה של החברה נמדדת ביכולת לטפל בחוליות הרגישות שבה, זכות הבחירה נתונה בידכם ואתם בחרתם לקחת אחריות ולהשפיע"
מ"מ מפכ"ל המשטרה, ניצב מוטי כהן אמר: "אני נרגש להיות כאן בטקס ההשבעה לצד 120 חניכי מחוז חוף של תנועת הנוער שחקים. מדובר בפרויקט לאומי ערכי שמטרתו להשפיע על אופי החברה ועל רמת הציות לחוק במדינת ישראל. הדור הצעיר הוא עתידה של המדינה בשנים הבאות והשתלבות הנערים בפרויקט, משמעותה קבלת החלטה אמיצה ובוגרת באשר לעתידם של אזרחים הגונים שרוצים לחיות בחברה הגונה ומתחשבת. השקעה בנוער משמעותה יצירת חברה מתחשבת יותר, אלימה פחות וכזו הנותנת תחושה של ערבות הדדית".
לחניכים אמר מ"מ המפכ"ל: "כל מי שעקב אחריכם, רואה כיצד אתם החניכים הופכים לצעירים אכפתיים, מעורבים ואחראים, המזוהים עם המשטרה וגאים בקשר שלכם אליה. במסגרת פעילותכם בתנועת הנוער שחקים, אתם תורמים באופן משמעותי לעיסוק החשוב בערכים ובחיזוק נורמות הציות לחוק בקרב בני הנוער. המשיכו לעשות, לתרום ולשמש אזרחים למופת למען חברה נורמטיבית ומתפתחת במדינת ישראל".
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.