כתבי אישום הוגשו בבית המשפט השלום בחדרה נגד 5 נאשמים, ישראלי ו- 4 פלסטינים, שוהים בלתי חוקיים בגין גניבת 22 כלי רכב ורכוש בשווי מוערך בלמעלה מ-300 אלף שקלים והעברתם לשטחי הרשות הפלסטינית
"מדובר הייתה בשיטה של ממש שבה היו הנאשמים או חלקם מאתרים רכבים המיועדים לגניבה, על פי הביקוש שמיקד אותם לסוגי רכב מסויימים, גונבים אותם על ידי שימוש בכלי פריצה ומחשבי רכב ומעבירים אותם לשטחים". אמר קצין החקירות של מג"ב שניהל את החקירה והוסיף: "הכנופיה הייתה מאוד מאוד זהירה בשטח. בכל גניבה היה רכב שבו נהג אחד הנאשמים שנסע לפני הרכב הגנוב בכדי לאתר ולדווח על נוכחות משטרתית בכביש, רכב שלרוב לוחיות הרישוי שלו היו גנובות ולא תואמות את סוג הרכב".
מדובר בחקירה שנפתחה ביחידה המרכזית של משמר הגבול בצפון ובמחוז צפון של משטרת ישראל בעקבות מספר אירועים של גניבות רכבים בצפון הארץ. כבר בשלב מוקדם של החקירה עלה שמדובר בשיטה ובכנופיה שפעלה באופן קבוע ומקצועי.
במהלך החקירה פעלו במשטרה תוך הפעלת אמצעים טכנולוגיים מתקדמים שהביאו בסיומה של החקירה הסמויה למעצרם של החשודים. מהחקירה עלה שהכנופיה הייתה מבצעת את גניבת הרכב תוך שימוש ברכב נוסף שהיה נוסע ראשון ומתריע על נוכחות משטרתית. הרכב הנוסף לרוב היה בעל לוחיות רישוי גנובות שלא היו תואמות לסוג הרכב וזאת בכדי לטשטש את עקבותיהם.
כוחות המשטרה שהתחקו אחר חברי הכנופיה נערכו בתאריך 08.04.19 לגניבה נוספת שתכננו הנאשמים, הפעם במושב אביאל. לאחר גניבת הרכב מאביאל על ידי 4 מהנאשמים ובמהלך נסיעתם לכיוון מעבר ריחן, שם על פי התכנון יעבירו את הרכב לשטחי הרשות הפלסטינית, נערכו השוטרים לביצוע מעצרם בסמוך לבסיס רגבים. הנאשמים שהבחינו בכוחות הגדולים, עלו עם הרכב הגנוב על הדוקרנים שהניחו השוטרים והחלו להימלט רגלית ולאחר מרדף קצר הביאו השוטרים למעצרם של שני נאשמים שנמלטו מהרכב, פלסטינים, שוהיים בלתי חוקיים.
באותו הבוקר ולאחר גיבוש התשתית הראייתית נגד כל הנאשמים נעצר נאשם נוסף בברטעה הפלסטינית ושני נאשמים נוספים בחיפה, ישראלי ופלסטיני השוהה בישראל שלא כחוק.
הזירה בה נתפסו החשודים (צילום: דוברות המשטרה)
בכתב האישום שהוגש על ידי מחלקת התביעות של משטרת ישראל במהלך חול המועד של פסח בבית משפט השלום בחדרה עולים 22 אישומים שונים נגד 5 חברי הכנופיה.
עוד עולה מכתב האישום שהכנופיה פעלה במשך חודשים רבים, לפחות מחודש דצמבר 2018 ועד מעצרה בחודש אפריל 2019 וביצעה עבירות חמורות ובהן גניבת רכבים, נהיגה שלא כדין, שהייה בלתי חוקית, החזקת כלי פריצה, גניבה מרכבים ועוד.
במשטרת ישראל מדגישים שבשנה החולפת (2018) חלה ירידה משמעותית בשיעור גניבות הרכב בישראל- ירידה של 13.2% אל מול שנת 2017. מדובר בכמות הנמוכה ביותר שנרשמה מזה שנים רבות. מנגד נעצרו ע״י המשטרה 1,392 חשודים בגניבות רכבים וכן חלה עלייה של כ-2.4% בכתבי האישום שהוגשו ע״י המשטרה (972 כתבי אישום בשנת 2018).
לרגל השקת GOLBARY CLUB קו חדש של בית האופנה גולברי, שעוצב בהשראת עולמות הטניס והפאדל, יוצא המותג בקמפיין רחב, לחשוף את הקולקציה החדשה של פריטים המשלבים מראה ספורטיבי מוקפד, סטייל נקי ונוכחות אופנתית עדכנית. את הקמפיין מובילה הפרזנטורית אילנית לוי, ולצידה משתתפות שגית רביבו ולאה ינאי, חלק מנבחרת השגרירות של המותג גולברי. הקמפיין יחשוף לראשונה את הקולקציה המציגה פרשנות חדשה למלתחת הקיץ.
ברכות לדניאלה אטיה, סגנית מנהלת בית החינוך הממ״ד אביחי, שנבחרה לאחת מ-50 המורים המצטיינים בישראל במסגרת תחרות "המורה של המדינה". הבחירה בדניאלה, שעליה המליצו תלמידים, הורים וצוותי חינוך, הביאה גאווה גדולה לנתניה. דניאלה הגיעה לישיבת המועצה בנתניה יחד עם בני משפחה הגאים והמאושרים. חבר מועצת העיר ואיש החינוך ים מאיר קרן, ברך את דניאלה ואמר שמהיכרות אישית עם המשפחה הוא לא מתפלא שיצאו ילדה כזו מוצלחת.
תערוכה מסקרנת במיוחד: דקל הררי פותח תערוכת יחיד חדשה בגלריית Global Art בתל אביב והופך עיתונים יומיומיים לאמנות חדה ובועטת. באמצעות חיתוך, צבע ושכבות של כותרות, הררי בוחן כיצד שטף המידע, החדשות והשגרה מעצבים את הזהות שלנו. במקום לקרוא ולזרוק, הוא מעניק לעיתון חיים חדשים - כאלה שמכריחים לעצור ולהתבונן. התערוכה “[dd/mmm/yyyy]” עוסקת במתח שבין מידע, הרגל וזעזוע שנשחק בתוך מציאות חוזרת. הררי, שמגיע דווקא מרקע עסקי, מתרגם כותרות, מלחמות ושגרה לדימויים עוצמתיים שנשארים בתודעה. הפתיחה ב-20.5 בתל אביב, והתוצאה מבטיחה הרבה יותר מקריאת בוקר שגרתית. אוצרות - מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 20.6.2026.
מותג האיפור KIKO MILANO קיים השבוע אירוע השקת LOVE FUSION סדרת מוצרי בייס ליין חדשה, שאליו הגיעו מאות מוזמנים ונהנו מצפייה בסרט ״השטן לובשת פראדה״ בהוט סינמה כפר סבא. בין האורחים שהגיעו להשקה: טליה עובדיה, ליה נגה, טל תמם, עידן ברוליה ועוד. היה שמח!