במועדון שורדי השואה "קפה אירופה" בחדרה, הוענק לראש העיר, בעצמו בן לניצול שואה, מגן דוד מרגש במיוחד העשוי מאדני הרכבת במחנה ההשמדה
מגן דוד העשוי מאדני המסילה במחנה ההשמדה אושוויץ-בירקנאו הוענק במעמד מרגש לראש העיר צביקה גנדלמן. ראש העיר ביקר במועדון שורדי השואה "קפה אירופה" בחדרה, שם התארח האמן הגרמני קלאוס דואלר, המקדיש עצמו להנצחה ותיעוד של השואה באמצעות האמנות.
בטקס צנוע ומרגש, במעמד חברי המועדון שכולם חוו על בשרם את אימת השואה, ומנהלת המחלקה לאזרחים ותיקים רויטל פוקס, העניק האמן לראש העיר מגן דוד מעץ, העשוי מאדני מסילת הרכבת באושוויץ-בירקנאו.
אדנים הם פסי עץ השקועים לרוב ברבד חצץ, ומחוברים לזוג פסי פלדה במוטות ברזל וברגים, וכך מורכבת מסילת הרכבת.
גנדלמן במועדון שורדי השואה (צילום: דוברות העירייה)
גנדלמן, בעצמו בן לניצול שואה, לא הצליח להסתיר את התרגשותו מהמחווה. לדבריו, סבתו נרצחה בכפר רוקיטנה שבפולין וסבו, שעל-שמו הוא נקרא, לחם ונפל כחייל בצבא האדום. אביו גדל ביערות של פולין, ובסוף המלחמה כשהוא רק בן 17 עלה לארץ, שירת בפלמ"ח ונלחם על הקמת המדינה במלחמת השחרור. גנדלמן: "חובתנו לספר את סיפורם של ניצולי השואה על מנת שילדינו ונכדינו לא ישכחו לעולם. ולא פחות חשוב, להיות חזקים ותמיד עם מסר ברור - לעולם לא שוב".
ראש העיר שוחח עם באי המועדון על עברם ועל טקסי הזיכרון וההנצחה לזכר הקורבנות, והתרשם בעיקר משורד השואה יהושע גורדון, בן 90, אשר בנו היה טייס קרב וגם נכדתו טייסת.
יצוין כי במחנה ההשמדה אושוויץ-בירקנאו מתקיים מדי שנה מצעד החיים בהשתתפות משלחות צעירים ובני נוער מכל העולם. מסלול המצעד מתחיל במחנה ההשמדה אושוויץ לאורך 3 קילומטרים עד מחנה ההשמדה בירקנאו (אושוויץ II), שם מתקיים טקס אזכרה מרכזי ליד האנדרטה להנצחת קורבנות השואה. מטרת המצעד להנחיל לדור הצעיר את זיכרון השואה ולהנציח את קורבנותיה.
לרגל השקת GOLBARY CLUB קו חדש של בית האופנה גולברי, שעוצב בהשראת עולמות הטניס והפאדל, יוצא המותג בקמפיין רחב, לחשוף את הקולקציה החדשה של פריטים המשלבים מראה ספורטיבי מוקפד, סטייל נקי ונוכחות אופנתית עדכנית. את הקמפיין מובילה הפרזנטורית אילנית לוי, ולצידה משתתפות שגית רביבו ולאה ינאי, חלק מנבחרת השגרירות של המותג גולברי. הקמפיין יחשוף לראשונה את הקולקציה המציגה פרשנות חדשה למלתחת הקיץ.
ברכות לדניאלה אטיה, סגנית מנהלת בית החינוך הממ״ד אביחי, שנבחרה לאחת מ-50 המורים המצטיינים בישראל במסגרת תחרות "המורה של המדינה". הבחירה בדניאלה, שעליה המליצו תלמידים, הורים וצוותי חינוך, הביאה גאווה גדולה לנתניה. דניאלה הגיעה לישיבת המועצה בנתניה יחד עם בני משפחה הגאים והמאושרים. חבר מועצת העיר ואיש החינוך ים מאיר קרן, ברך את דניאלה ואמר שמהיכרות אישית עם המשפחה הוא לא מתפלא שיצאו ילדה כזו מוצלחת.
תערוכה מסקרנת במיוחד: דקל הררי פותח תערוכת יחיד חדשה בגלריית Global Art בתל אביב והופך עיתונים יומיומיים לאמנות חדה ובועטת. באמצעות חיתוך, צבע ושכבות של כותרות, הררי בוחן כיצד שטף המידע, החדשות והשגרה מעצבים את הזהות שלנו. במקום לקרוא ולזרוק, הוא מעניק לעיתון חיים חדשים - כאלה שמכריחים לעצור ולהתבונן. התערוכה “[dd/mmm/yyyy]” עוסקת במתח שבין מידע, הרגל וזעזוע שנשחק בתוך מציאות חוזרת. הררי, שמגיע דווקא מרקע עסקי, מתרגם כותרות, מלחמות ושגרה לדימויים עוצמתיים שנשארים בתודעה. הפתיחה ב-20.5 בתל אביב, והתוצאה מבטיחה הרבה יותר מקריאת בוקר שגרתית. אוצרות - מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 20.6.2026.
מותג האיפור KIKO MILANO קיים השבוע אירוע השקת LOVE FUSION סדרת מוצרי בייס ליין חדשה, שאליו הגיעו מאות מוזמנים ונהנו מצפייה בסרט ״השטן לובשת פראדה״ בהוט סינמה כפר סבא. בין האורחים שהגיעו להשקה: טליה עובדיה, ליה נגה, טל תמם, עידן ברוליה ועוד. היה שמח!