חדרה מתייחדת עם חללי מערכות ישראל. האירועים, התהלוכות והטקסים
מטיילים לזכרם
סיור בעקבות חולמים ולוחמים. סיור עירוני לזיכרון והנצחה של חללי מערכות ישראל. מסלול עירוני באתרי מורשת, אנדרטאות, וגן זיכרון מרשים במיוחד שתוכנן על ידי האמן זוכה פרס ישראל דני קרוון. ללא עלות, בדרגת קושי קלה. משך הסיור כ-3 שעות.
יום שישי, 3 במאי. יציאה מרחבת מוזיאון החאן, רח' הגיבורים 74 חדרה: בשעה 9:00. נקודת סיום: גן המייסדים ("יד לבנים").
טקס זיכרון
טקס זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה. מסכת זיכרון והנצחה בהובלת חניכי שבט "אילן" של תנועת הצופים
יום שלישי, 7 במאי, בשעה 17:45. המועדון ע"ש גרשון טרטנר ז"ל. רח' העצמאות 27, בית אליעזר
עצרת הזיכרון המרכזית
עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה.
תפילת אל מלא רחמים; מצעד הדגלנים; מסכת זיכרון.
יום שלישי, 7 במאי, בשעה 19:45. רחבת "יד לבנים", רח' רוטשילד
יחד הנוער זוכר
בני נוער ותושבים שרים ביחד שירי זיכרון ותקומה, בליווי כלי נגינה וקטעי קריאה.
יום שלישי, 7 במאי, החל מהשעה 21:30. רחבת "יד לבנים" (ליד עמודי הזיכרון)
תהלוכת נושאי הזרים
תהלוכת זיכרון מבית "יד לבנים" עד בית העלמין הצבאי.
יציאה התהלוכה מרחבת "יד לבנים": יום רביעי, 8 במאי, בשעה 10:00.
צפירה וטקס יזכור בבית העלמין הצבאי: בשעה 11:00.
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.