קונסולית ישראל בפורטוגל הילי גל אור שוהה עם הפצועים בבית החולים ומסייעת להם ככל שנדרש. בעלה של ההרוגה נפצע באורח קל
בתאונת דרכים שאירעה הבוקר בפורטוגל סמוך לעיר ליסבון נהרגה אזרחית ישראלית ושלושה אזרחים נפצעו. בין הפצועים גם בעלה של ההרוגה שנפצע באורח קל. הנפגעים הועברו לבית חולים בפאתי ליסבון.
על פי הדיווחים בליסבון, הרכב בו נסעו התיירים הישראלים התהפך במהלך נסיעה בכביש מהיר סמוך לליסבון. הפצועים הועברו לבית חולים בעיר כשהם סובלים מפגיעות בדרגות שונות לקבלת טיפול רפואי. במקביל, משרד החוץ פועל בשיתוף פעולה עם הרשויות המקומיות כדי להביא את גופתה של ההרוגה הישראלית לקבורה בארץ.
קונסולית ישראל בפורטוגל הילי גל אור שוהה עם הפצועים בבית החולים ומסייעת להם ככל שנדרש. הודעה הועברה למשפחת ההרוגה בתאונה. צוות המחלקה לישראלים בחו"ל באגף הקונסולרי במשרד החוץ, המלווה את האירוע הקשה מתחילתו, מבקש להביע תנחומים למשפחת ההרוגה בתאונה הקשה.
הרכב התהפך סמוך לליסבון (צילום: pixabay)
שכנה בבניין בו מתגוררת ההרוגה בתאונה בפורטוגל אמרה: "אני בהלם. שמעתי בחדשות שהיתה תאונה בפורטוגל אבל לא העלתי על דעתי שזו השכנה שלי שנהרגה. היינו בקשר שכנות מצוין. הוא שלח לנו בפייסבוק תמונות מהטיול שם. אני לא מאמינה שזה הם. יש להם בן אחד. הוא גר בחו"ל. יש להם ממנו 3 נכדים. זה לא נקלט".
שכן נוסף סיפר: "לפני 3 שבועות הם ביקרו את הבן שלהם בחו"ל. הם חזרו לארץ ולפני שבוע נסעו לפורטוגל. הם שלחו לנו תמונות בפייסבוק משם. היינו בקשר טוב. שמעתי בחדשות על התאונה ואמרתי לאשתי שישראלית נהרגה בפורטוגל. לא חשבתי שזה קשור אליהם. ראיתי שהם לא העלו תמונות ב12 השעות האחרונות, אבל לא קישרתי".
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.