הרקע למעשים היה דרישתם של שני צעירים מהנאשם להשיב להם כך חוב של עשרות אלפי שקלים. לוחם ימ"מ שהיה בחופשה ונקלע למקום סייע למעצר 2 החשודים בשוד
בית המשפט המחוזי בחיפה גזר היום (שלישי) עונשים קלים של 20 חדשי מאסר על תושב חדרה בן 20 שהורשע ביחד עם אדם נוסף תושב אשקלון במעשי שוד אלימים של פיצוציה באשקלון ותחנת דלק בגבעת אולגה במהלך לילה אחד של ספטמבר אשתקד.
לוחם ימ"מ שהיה בחופשה, זיהה את המתרחש והחל במרדף רגלי אחר השודדים תוך כדי שהוא מזעיק את המשטרה. ניידות משטרה אשר הגיעו במהירות למקום, עצרו את החשודים כשהכסף אשר נשדד, נתפס עימם.
עונשו של הנאשם מאשקלון כולל הפעלת מאסר מותנה של 5 חדשים. השופט אבי לוי פסק כי כל אחד מהם גם ישלם 20 אלף שקלים פיצוי לקרבנות התקיפה.
ע"פ עובדות כתב האישום הרקע למעשים היה דרישתם של שני צעירים מהנאשם החדרתי להשיב להם כך חוב של עשרות אלפי שקלים. השניים בני 19 ו-20 מחדרה מואשמים גם הם כי השתתפו במעשי השוד. משפטם עדיין מתנהל, בנפרד.
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".